Оточення Януковича отримало від залізниці 82 мільйони на будівництво цеху на Дарниці, виконане на 3%
23.12.2015   //  

Суд стягнув з ТОВ «Інтех Компані» на користь «Південно-Західної залізниці» 80,86 млн грн. Про це свідчить рішення Господарського суду міста Києва від 2 грудня.

14 жовтня 2013 року залізничники найняли «Інтех Компані» збудувати виробничий корпус № 3 для середнього та капітального ремонту швидкісних поїздів на станції Дарниця у Києві. Вартість договору склала 272,01 млн грн, роботи мали бути виконані до кінця 2014 року.

У листопаді 2013 – лютому 2014 рр. залізниця перерахувала фірмі 81,6 млн грн.

Як встановила судова експертиза, стан готовності об’єкта становить 3%. При цьому «найбільш ймовірно вартість виконаних робіт становить 8,9 млн грн». Експерт не зміг встановити точну ціну робіт, оскільки значна їх частина відноситься до прихованих і не може бути оглянута по факту (земляні роботи, підготовка фундаменту тощо).

Разом з тим, фірма перевищила затверджений кошторис, застосувавши некоректні розцінки, виконавши додаткові роботи без погодження із замовником, завищивши ціни на матеріали та окремі роботи, а також включивши в акти роботи, які фактично не виконувались.

Суд зауважує, що ціна договору була твердою і у разі перевищення кошторису більше ніж на 10% договірної ціни фірма мала попередити про це залізницю. Разом з тим жодних додаткових угод щодо вартості робіт не укладалося.

Суд стягнув з «Інтех Компані» 73,51 млн грн попередньої оплати та 7,35 млн грн штрафу за порушення умов договору.

У 2011-2013 рр. фірма «Інтех Компані» виграла будівельні підряди по станції Дарниця на 495,69 млн грн. Загалом протягом 2010-2013 рр. фірма виграла підряди на 909,08 млн грн. ТОВ «Інтех Компані», зокрема, було підрядником на будівництві нового корпусу дитячої лікарні «Охматдит» в Києві.

До кінця 2012 року донецьке «Інтех Компані» належало донеччанину Антону Максимову, який з 2010-го є його директором.

Нині засновником фірми значиться київське ТОВ «КУА «Лемако Ессет Менеджмент», яке належить ТОВ «Алешер Асістанс».

«Алешер Асістанс» у свою чергу записана на дві фірми – ТОВ «Будоптснаб» і ТОВ «Меттрейдімпекс». Засновником першого значаться Віктор Клименко і Павло Лесик. Другого – той же Клименко і Андрій Лесік.

Раніше Антон Максимов був співвласником ТОВ «Фінансова компанія Енергоінвест» разом з Денисом Куліковим, директором ТОВ «Мега Терм», що мала однаковий телефон із донецьким ПП «Аква Аппія» (ліквідоване у 2013 р.). «Аква Аппію» у 2007 році заснувала Тетяна Галенко, одна з топ-менеджерів бізнес-імперії Олександра Януковича.

Окрім того батько Антона Максимова Віктор Максимов у 2009-2010 рр. був співвласником ТОВ «Корум-Оіл» – разом з Дмитром Маліковим, сином Валерія Малікова, екс-голови податкової міліції Донецької області та заступника голови Державної податкової адміністрації України до 2012 року.