Дружина екс-мера Ужгорода приватизувала частину військового містечка та магазин
23.12.2015   //  

Фірми дружини екс-мера Ужгорода Сергія Ратушняка під час його керівництва містом отримали у приватну власність частину військового містечка та ще кілька об’єктів нерухомості. Про це пише Ярослав Гулан у «Ні корупції!».

До 2007 року військове містечко №31 у мікрорайоні Горяни перебувало у комунальній власності міста. 8 років тому Ужгородська міськрада прийняла рішення, підписане Ратушняком, про продаж 9 будівель цього містечка. Їх продали орендарям без аукціону і конкурсу.

Дві будівлі по 206 та 530 кв м дісталися ТОВ «Ріо-кола», співзасновницею якого є дружина екс-мера Марина Ратушняк. Ще 7 будівель військового містечка, які призначені для розміщення рибного господарства, відійшли фермерському господарству «Карась», співзасновницею якого також є Марина Ратушняк.

Крім того, у 2007 депутати міськради та мер Ратушняк прийняли рішення про продаж приміщення колишнього книжкового магазину «Абетка» площею 53 кв м орендареві ТОВ «Корадо-БФ», яка зареєстрована у військовому містечку № 31. Зараз у проданому приміщенні знаходиться кафе.

Восени 2013 року тодішній директор Департаменту міського господарства Олексій Касперов повідомив, що 27 жовтня 2010 року, за кілька днів до чергових місцевих виборів, тоді ще міський голова Сергій Ратушняк видав розпорядження про перевірку приватизаційних справ по військовому містечку №31 і ще кільком об’єктам. Після чого ці справи зникли.

В переліку неповернутих у міськраду приватизаційних справ є також приміщення колишньої санепідемстанції, яка знаходиться на Київській набережній 4. Згідно з даними реєстру прав на нерухоме майно, ця будівля, яка фактично зруйнована, належить ТОВ «С.А.М.С.», керівником якого була дружина екс-мера. Право власності фірма набула у 2010 році.

Є у списку зниклих приватизаційних справ і ділянка за адресою вул. Фединця, поз. 1. Сьогодні там уже зведена багатоповерхівка. Власником ділянки площею 0,06 га, на якій з’явилася новобудова, є «РІО-кола» Марини Ратушняк.

У списку також вказано чашу колишнього басейну площею 833 та вбудовані приміщення по вул. Підградській 33, також земельну ділянку на вул. Федиці. Ці об’єкти перейшли у приватну власність самого Сергія Ратушняка у 2012-2013 рр.

Ратушняк був мером Ужгорода з 2006 по 2010 рр. На останніх місцевих виборах він знову балотувався на посаду міського голови, втім у другому турі програв Богдану Андріїву.

Від «Наших грошей»:

Під час мерства Ратушняка власниками «Корадо-БФ» був сам міський голова, його дружина, мати Марія Андріївна та доньки Сімона та Світлана. Наразі засновником і керівником фірми вказано Дмитра Рахімова. Згідно з даними реєстру прав на нерухоме майно, у містечку №31 Ратушняк володіє двома будинками (№15 та №16) на 158 та 350 кв м, які були оцінені у 30 тис грн. та 66 тис відповідно. Право власності на них екс-мер набув у 2012. «Корадо-БФ» зареєстрована у будинку №16 Ратушняка.

ТОВ «С.А.М.С.» було перейменоване на ТОВ «Вуд імпекс», співзасновниками якого є дружина Ратушняка та його донька Сімона.