«Прокладка» виграла 95 мільйонів Міноборони, запропонувавши дизпаливо наприкінці терміну придатності
22.12.2015   //  

15_паспорт дизель мета оілМіністерство оборони України 14 грудня уклало угоду з ТОВ «Мета оіл» на постачання 5 610 тонн дизельного палива на 95,37 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Дизельне підвищеної якості (Євро) марки F виду ІІ замовлено по 16 999,98 грн за тонну.

Фірма «Метал оіл» зареєстрована у червні цього року у Дніпропетровську зі статутним капіталом 1 тис грн. Засновником записано Ольгу Жукову, невідому на паливному ринку.

Міноборони провело торги на електронному майданчику системи Prozorro. У торгах взяли участь дев’ять компаній, кожна з яких вже мала досвід перемог у державних торгах.

Однак перемогу отримала фірма-новачок. Вона запропонувала білоруське дизпаливо Мозирського НПЗ, виготовлене 20 січня 2015 року. Термін придатності палива вказаний у паспорті, оприлюдненому в конкурсній заявці фірми (на фото), – 1 рік з дати виготовлення. Тобто термін придатності палива, замовленого для української армії, скінчиться через місяць після тендеру – 20 січня 2016 року.

Міноборони ставило умову, щоб паливо було поставлено до 20 грудня, тобто менш ніж за тиждень після підписання угоди.

Друге місце на торгах зайняла відома компанія «ОККО-бізнес контракт». Вона пропонувала дизель угорського, польського та білоруського виробництва по 17 154 грн/т – це дорожче від переможця на 0,9%. При цьому фірма Віталія Антонова пропонувала білоруське паливо також з терміном придатності 1 рік, однак партія була виготовлена у жовтні. А дизель з Угорщини та Польщі має терміни придатності більше трьох років.