- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Обладміністрацію змушують оплатити мільйон «порошенківцю» за ремонт моста в Калуші

Суд стягнув 1,05 млн грн. з Департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської облдержадміністрації на користь ТОВ «Спільне підприємство «Будучність». Про це свідчить рішення [1] Господарського суду Івано-Франківської області від 15 грудня.

У 2012 році Департамент ОДА підписав договір, за яким підприємство «Будучність» виконало аварійно-відновлювальні роботи 36-метрового залізобетонного моста через р.Сівка на вулиці Чорновола в м.Калуш. Вартість виконаних робіт склала 1,05 млн грн. Це підтверджується довідкою про вартість робіт і актом приймання робіт за жовтень 2015 року.

Облдержадміністрація вимоги про оплату робіт повністю визнала, але повідомила, що не отримала коштів субвенції з державного та місцевого бюджету. Однак суд зауважив, що відсутність бюджетних коштів не звільняє замовника від зобов’язання оплатити роботи і видав рішення про стягнення коштів.

Власниками «Спільного підприємства «Будучність» є Михайло Швед і Роман Павлів, депутат [2] Івано-Франківської облради від Блоку Петра Порошенка.