Близький до Пшонки екс-депутат дешево орендував приміщення, оформивши його під архів
22.12.2015   //  
Григорій Маловічко

Григорій Маловічко

ТОВ «Зеніт-3» має сплатити міському бюджету Запоріжжя в якості компенсації збитків за оренду комунальних приміщень по заниженій вартості 95 тис грн. Про це повідомляють «Наші гроші. Запоріжжя» з посиланням на постанову Запорізького окружного адміністративного суду.

Згідно матеріалів справи, в квітні 2010 року ТОВ «Зеніт-3» орендувало приміщення площею 299 кв м (пізніше збільшивши до 327 кв м) по бул. Вінтера, 50 для розміщення архіву. Приміщення оцінили в 242 тис грн. а річну оренду плату в 5% від цієї суми, зменшивши до 2% в квітні 2012 року.

З урахуванням додаткових угод, кінцева дата дії договору становила лютий 2016 року.

В лютому 2015 року в рамках ревізії Департаменту комунальної власності та приватизації Держфінінспекція виявила, що приміщення для розміщення архіву не використовується, з огляду на що ставка орендної плати має становити 15%. Відтак, міському бюджету завдано збитків на 95 тис. грн.

В той же час, як пояснили представники фірми, на час ремонту документи вивезли в інше приміщення, де вони займали кімнату площею 9 кв м.

В березні 2015 року ДФІ зверталася до Департаменту з вимогою стягнули збитки з фірми, проте чиновники її не виконали. Після цього Держфінінспекція подала позов про стягнення збитків з фірми безпосередньо, який з огляду на документальні докази суд задовольнив.

ТОВ «Зеніт-3» належить Ользі Маловічко. Директором значиться її син Григорій Маловічко. В 2006-2010 р.р. він був депутатом Запорізької міськради від Партії регіонів. ЗМІ повідомляли, що у деяких колах він був відомий за прізвиськом «кріт», оскільки отримав у власність велику кількість підвальних приміщень за підозрілими схемами. Влітку 2014 року Маловічка  затримували для дачі показів у справі будівництва котеджного містечка на окрузі сина екс-генпрокурора Віктора Пшонки – Артема Пшонки.