Обленерго росіян за мільйон купило «Тойоту» у порошенківського керівника «Антонова»
21.12.2015   //  

Toyota Camry PrestigeПАТ «ЕК «Чернівціобленерго» 14 грудня за результатами тендеру замовило ТОВ «Олімп-Моторс» автомобіль Toyota Camry за 910 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено білий автомобіль Toyota Camry Prestige з бензиновим двигуном об’ємом 2,5 л, круїз-контролем, клімат-контролем, аудіосистемою Toyota Touch 2, кольоровим дисплеєм діагоналлю 4,2″ та AUX- і USB-портами з можливістю підключення iPod/iPhone.

На авто 2015 року має бути гарантія на 3 роки. Строк поставки – лютий 2016 року.

У відкритих джерелах є дані про продаж цього автомобіля по $41 тис, або 972 тис грн.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Техкомплект» із дорожчою на 0,2% заявкою.

Засновником чернівецької фірми «Олімп-моторс» є ТОВ «Гранд Мотор» Марії Гвоздьової та Тетяни Дерешук. Керує фірмою-переможцем Юрій Ткачук, а фірмою-засновником – Андрій Джагарян.

Раніше у складі засновників «Гранд Мотору» був також Михайло Гвоздьов – нардеп від партії «Блок Петра Порошенка», нещодавно призначений в. о. керівника ДП «Антонов» з концерну «Укроборонпром».

До обрання нардепом він займався реалізацією автомобілів в Хмельницькому через мережу автосалонів ТОВ «Автомобіле Ентерпрайзес Груп».

Київська фірма «Техкомплект» належить родині Онищуків – Володимир, Михайло, Микола та Василь Онищук (перші два – з Алушти, другі – з Києва). Їм також належить ТОВ «Мир – Автозапчастина» та кримське ТОВ «Борисфен».

Чернівецьким обленерго управляє група VS Energy депутата російської Держдуми Олександра Бабакова, Євгенія Гінера і Михайла Спектора.