- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Нацполіція купила у радника Ставицького електронні браслети по 54 тисячі, від яких злочинці легко позбавляються (відео)

Національна поліція України 17 грудня замовила ТОВ «Беніш Джі Пі Ес Україна» обладнання системи електронного контролю на 5,38 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До 24 грудня поставлять 100 мобільних контрольних пристроїв і стільки ж електронних браслетів. Комплект коштує 53 807 грн.

У 2013 році МВС купило їх у цього ж постачальника по 20 664 грн. [1] Відтоді курс долара значно зріс, що може пояснювати двократну різницю в цінах.

Нинішній тендер провели за переговорною процедурою для уніфікації.

«Benish GPS Ukraine» є офіційним партнером компанії «3М Electronic Monitoring» (Ізраїль), яку в Україні представляє ТОВ «3М-Україна» [2].

Засновниками фірми-переможця є Євген Фельдшеров, мальтійська компанія «Сек’юріті Сістемз Енд Девелопмент Лімітед» і ТОВ «Торговий дім «Укртекст». Останнє належить Віктору Чопенку і компанії «Беніш Груп Лімітед», також зареєстрованій на Мальті.

Фельшеров у 2013 році був радником [3] Едуарда Ставицького, екс-міністра енергетики та вугільної промисловості.

Після втечі Ставицького з України генпрокуратура повідомила [4], що у 2012 році Міністерство природи під його керівництвом купило устаткування на 9,7 млн грн. у «Беніш Джі Пі Ес Україна». Міністерство дало фірмі право самій розробити тендерну документацію. Придбаний товар після закупівлі за цільовим призначенням не використовувався. За фактом зловживання службовим становищем посадовцями Мінприроди відкрили кримінальне провадження.

Нагадаємо, українські злочинці регулярно втікають з під домашнього арешту, незважаючи на електронні браслети від «Беніш»:

Торік з-під арешту втік [9] Таввакул Рагимов – харківський міліціонер з «Оплоту», якого звинувачували у керуванні «тітушками» у Києві під час Майдану. При цьому Управління міліції в Харківській області заявило, що електронного браслета на нього не вистачило.