Депутат «Нашого краю» відремонтує очисні споруди в Бериславі за 27 мільйонів
18.12.2015   //  

Комунальна установа з капітального будівництва та експлуатації Херсонської облради 1 грудня уклала угоду з ПАТ «Пересувна механізована колона № 132» щодо реконструкції очисних споруд в м. Берислав вартістю 26,55 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тендер провели за переговорною процедурою, адже до цього торги проводилися двічі, але необхідної кількості учасників не зібрали. Єдина заявка про участь в торгах тоді була подана саме від ПАТ «Пересувна механізована колона № 132».

Документацією конкурсних торгів передбачено, що роботи з реконструкції очисних споруд потрібно провести до кінця 2016 року. Заплановані земляні роботи, улаштування покриття на 5 мулових та піскових майданчиках та прокладання з них трубопроводів до колодязів. Також буде побудовано господарсько-побутовий водопровід, приймальна камера та повітродувна, реконструйована будівля решіток та каналізація.

За даними ЗМІ, аварія на очисних спорудах в Бериславі трапилася ще в 2002 року. З того часу місто скидає свої промислові та побутові стоки в Каховське водосховище на Дніпрі.

Бенефіціарами «Пересувна механізована колона № 132» є Рибалко Роман Миколайович з Цюрупинська та мешканець села Чулаківка Рибалко Сергій Вікторович. Останній на цих виборах став депутатом Херсонської обласної ради від «Нашого краю». В виборчих документах своїм місцем роботи він вказав посаду голови фермерського господарства «Аделаїда». На минулих виборах Рибалко пройшов до обласної ради від «Батьківщини», але потім перейшов до фракції Партії регіонів.

На початку листопада Комунальна установа з капітального будівництва та експлуатації Херсонської облради уклала з ПАТ «Пересувна механізована колона № 132» угоду про будівництво та реконструкцію каналізації в с. Роздольне.