- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Менеджер Авакова вивів з України $40 мільйонів, зароблені американцями разом з Злочевським

Сподіваємось, ви ще не встигли забути як нардеп Ігор Котвіцький з «Народного фронту» вивів на панамський офшор $40 мільйонів [1] через державний «Ощадбанк» [2] з фактично окупованого Криму.

Один з уважних читачів «Наших грошей» ретельно дослідив це питання і з’ясував, що аваківський нардеп вивів гроші, зароблені у співпраці з фірмою нині розшукуваного міністра Злочевського.

Нагадаємо трохи контекст. ТОВ «Крим Петролеум Компані» з 2009 року займалось видобутком газу в Криму. Компанія заробила $40 мільйонів, однак через анексію Криму не змогла вчасно вивести їх на закордонні рахунки свого власника – голландської фірми «Tiway Fsu B.V.», чиї власники губляться у непрозорому для журналістів інвестфонді «Lime Rock Partners IV llp» (США).

Виводу грошей заважало принаймні те, що відносини з окупованим Кримом не бажав підтримувати жоден цивілізований банк, і Нацбанк України не дав би дозволу на такий трансфер валюти.

Відтак фірму «Крим Петролеум Компані» перереєстрували на новий офшор «Kingston group s.a.» (Панама). А нардеп Котвицький з якогось дива взяв і заявив, що це він винен панамському офшору $40 мільйонів. Щоб придати цьому абсурду хоч якийсь вигляд законності Котвицький навіть переписав свою декларацію про доходи, записавши в неї наявність мільярда гривень у нього ще в 2014 році. Ні звідки взялись ці гроші, ні чому Котвіцький вписався у схему по виводу капіталу з України – ніякого притомного чи напівпритомного пояснення не прозвучало. Тільки й того згадали, що Котвіцький – це один з топ-менеджерів “Інвестора” Арсена Авакова.

Однак окрім цього залишились ще питання. Так що ж це були за $40 мільйонів, звідки вони насправді назбирались у «Крим петролеум компані», чиї власники губляться у США?

Це питання тим більш актуальне, що «Крим петролеум компані» бізнесувало не самостійно. Воно працювало на Тетянівському родовищі, дозвіл на розробку якого держава дала [3] зовсім іншій фірмі – ТОВ «Кримтопенергосервіс». «Крим петролеум компані» ввійшло в проект в пропорції 50х50 з власником ліцензії (підтвердження на стор.4 зі звітності [4] голландського власника «Tiway Fsu B.V.», а також судових справах часів Тимошенко [5] і Януковича [6]).

Власником «Кримтопенергосервісу» з 2012 року є кіпрська фірма «Burisma holdings limited» (Кіпр), бенефіціаром якої є  Микола Злочевський, біглий міністр екології часів Януковича, від якого залежала остання ліцензія [3] на видобуток.

кримтопенергосервіс [7] бурізма злочевський бенефіціар [8]

При цьому до складу директорів «Бурізми» входять колишній президент Польщі Олександр Квасьневський, сімейний друг держсекретаря США [9] Джона Керрі Девон Додсон Арчер та Роберт Хантер Байден.

буризма директора [10]

Останній – це син віце-президента США [11] Джозефа Байдена (зліва направо Барак Обама, Джозеф Байден і Хантер Байден)…

обама байден хантер [12]

… що днями приїжджав в Україну з закликом до Порошенка і Яценюка боротись з корупцією і вважає [13], що його син непричетний до української корупції, бо «ніхто не піднімав це питання зі мною в Україні» і його син знає правило: «ніколи, ніколи, ніколи, навіть опосередковано не можеш поставити мене у компрометуючу ситуацію».

Але, здається, ведучи бізнес в Україні – “never say never again“…

Блог від: Юрій Ніколов