Резиденцію японського посла в центрі Києва відремонтують за 25 мільйонів з мармуром і півтораметровими люстрами
14.12.2015   //  

резиденція японія 1ДП «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв» 1 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Фундамент» на реконструкцію приміщень резиденції посла Японії в Україні. Вартість угоди склала 24,94 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Резиденція знаходиться на бул.Шевченка 29. За даними майнового реєстру, сьогодні тут знаходиться основний будинок на 714 кв м, гараж на 100 кв м, бойлерна та будиночок охорони. В технічному завданні до реконструкції зазначено, що будівля є архітектурною пам’яткою. Належить вона КМДА, а в Гендирекції – право господарського відання майном.

До кінця березня 2016 р. в резиденції повинні реконструювати наявне приміщення з заміною комунікацій, зробити прибудову та надбудувати другий поверх над госпблоком. Цільове призначення прибудови – зал делегацій.

Щодо оздоблення цього приміщення в техзавданні зокрема прописані: художня й мозаїчна підлога з мармуру, колони й сходи обшиті мармуром, килимові покриття індивідуального виготовлення, ковані огорожі з фарбуванням під бронзу і позолотою, також оздоблення стін дубовими різьбленими панелями, оздоблення стін тканинами класу «люкс», мармуровий камін і різні дубові двері, 12 люстр на індивідуальне замовлення (з них 8 метрові і 2 – півтораметрові).

Джерелом фінансування вказані кошти Генеральної дирекції.

На участь у тендері подавалися п’ять компаній, допущені були три: «Фундамент», «А.В.А.-Лайн» і ТОВ «Креоген Груп».

Фірма «Фундамент» була заснована у 90-х, незмінними власниками є кияни Олександр Стеріополов, Микола Феник і Катерина Степурна. За даними «ВДЗ» за останні вісім років фірма вигравала окрім нинішнього підряду – тільки один тендер: реконструкцію Севастопольського театру за 12,56 млн грн. у 2012 р.

Нагадаємо, 15 червня уряд України і Агентство міжнародного співробітництва Японії (JICA) уклали кредитну угоду на 108,19 млрд ієн (близько $870 мільйонів за поточним курсом) для «Проекту модернізації Бортницької станції аерації».

За даними «ВДЗ» реконструкція резиденції японського посла – найдорожчі роботи з тих, що замовляла Гендирекція за останні п’ять років. Цього року дирекція крім будинку на бул.Шевченка замовляла лише один ремонт – будинку на Трухановому острові за 5,13 млн грн. у червні.