Лісгосп за півмільйона купив для патрулювання лісів автівку, не призначену для цього
13.12.2015   //  

ДП «Маневицьке лісове господарство» купило для патрулювання та охорони лісових масивів легковий автомобіль Hyundai Elantra, який не відповідає цим вимогам. Про це пише Волинське агентство розслідувань з посиланням на депутата Луцької міськради та керівника «Народного контролю» Волині Павла Данильчука.

Лісове господарство, директором якого є Володимир Радіон,у лютому цього року придбало Hyundai Elantra у ТОВ «Богдан-Авто Луцьк» за 575 тис грн. Після перевірки лісового держпідприємства щодо придбання основних засобів за 2014-2015 роках з’ясувалося, що воно купило автівку без дозволу Державного агентства лісових ресурсів України. Про це свідчить лист Держлісагентства, опублікований депутатом Данильчуком у соцмережі Фейсбук.

Крім того, Держлісагентства визнало недоцільним придбання Маневицьким лісгоспом Hyundai Elantra, оскільки він не відповідає вимогам як автомобіль, що призначений для охорони та патрулювання в лісових масивах.

У результаті перевірки встановлено, що лісгосп без дозволу Держлісагентства купив ще й систему відеоспостереження за лісовими масивами за 80 тис грн. З’ясувалося також, що у 2014 році держпідприємство придбало основних засобів на 554 тис грн. без укладання відповідних договорів.

Данильчук повідомив, що ДП «Маневицький лісгосп» з порушеннями закуплялося у ТОВ «Арзу», яке має відношення до колишнього скандального головного лісівника області Богдана Колісника.

За інформацією депутата, у 2014 році лісове держпідприємство придбало основні засоби та провело капітальне будівництво на загальну суму 2,68 млн грн., а за січень-серпень 2015 – вже на 5,25 млн.

На останніх виборах керівник ДП «Маневицьке лісове господарство» Володимир Радіон був кандидатом в депутати Волинської облради від Блоку Петра Порошенка, проте не пройшов.

Від «Наших грошей»:

Власником ТОВ «Богдан-Авто Луцьк» значиться ТОВ «Бодан-Авто Холдинг» і ПАТ «ЗНВКІФ «Богдан-Капітал». Раніше співвласником групи був безпосередньо Петро Порошенко, нині вона контролюється його партнером Олегом Свинарчуком (Гладковським).

Засновником ТОВ «Арзу» вказано Марію Шпирну, керівником – Володимира Степанюка.