Комунальники Кернеса через фінансові проблеми заплатять за ремонт ліфтів в півтора рази більше
13.12.2015   //  

Суд зобов’язав КСП «Харківгорліфт» заплатити приватному підприємству «Ліфт Електро-виробництво» борг та інфляційні втрати на суму 0,69 млн. грн.

Про це повідомляється у рішенні Господарського суду від 23 листопада 2015 року.

22 квітня 2014 року між ПП «Ліфт електро-виробництво» та КСП «Харківгорліфт» була укладена угода, згідно якої приватники мали виконати капітальний ремонт ліфтів житлового будинку № 12 по вул. Героїв Праці, під`їзди – № 7, 9, 10, 12. Договір був розрахований до кінця 2014 року.

Як встановив суд, то приватники виконали роботи, але оплату не отримали. В вересні 2015 року вони направили лист до комунальників з вимогою заплатити 0,51 млн. грн, але отримали лише 40 тис грн. Після цього фірма подала позов до суду.

У суді представники «Харківгорліфта» попросили про відтермінування погашення заборгованності або про дозволити розстрочку через скрутне фінансове становище підприємства. За їх словами, станом на 01.04.2014 року КП обслуговувало ліфти та внутрішньобудинкові електромережі в 7 районах м. Харкова, але зараз проводить роботи тільки в трьох районах. Скорочення обсягів робіт призвело до зменшення надходженні коштів та зростання збитків.

Крім того, представник «Харківгорліфту» просив не враховувати інфляційні витрати, тому що«Харківгорліфт» – це комунальне підприємство й в першу чергу направляє кошти на виплату заробітної плати.

Але в суді вирішили, що скрутне фінансове становище підприємства – це не форс-мажор, тож комунальники повинні заплатити борг без всілякої відстрочки.

Суд вирішив стягнути з КСП «Харківгорліфт» 471 тис грн. основного боргу, 211 тис грн. інфляційних втрат й 13 тис грн. річних.

ПП «Ліфт електро-виробництво» належить Віктору Марченко, Інна Клименко, Олег Клюшник.

Директором КСП «Харківгорліфт» з початку заснування у 2007 році й до минулого тижня був Анатолій Кандауров. Саме його під час засідання в 2012 році комісії з надзвичайних ситуацій мер Харкова Генадій Кернес публічно обізвав «сучим псом».

Минулого тижня директором підприємства призначили екс-депутата міськради від Партії регіонів Олексія Топчія. Цього року він балотувався до міськради за списком партії «Відродження», але не пройшов.

На початку 2015 року прокуратура Харківської області відкрила кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) відносно посадових осіб КП «Харківгорліфт». Сума збитків, яку вирахували правоохоронці, складає 6 млн грн.

Нагадаємо, що влітку суд зобов’язав комунальників заплатити ПАТ «Комерційний банк «Стандарт» заборгованість за кредитом та відповідні штрафи на суму 2,80 млн грн.