У Кернеса платитимуть за оренду тролейбусів та трамваїв вже не раднику Добкіна, а новій фірмі
11.12.2015   //  

Три комунальних підприємства Харкова 1 грудня заключили договори оренди міського електротранспорту з ТОВ «АМК Сервіс» загальною вартістю 0,66 млн. грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Орендувати транспорт планують до кінця 2015 року, тобто протягом одного місяця.

КП «Тролейбусне депо №2» заплатить 162 тис грн. за оренду 13 тролейбусів, КП «Жовтневе трамвайне депо» буде орендувати 22 трамваї за 275 тис грн., КП «Салтівське трамвайне депо» заключило договір на оренду 18 вживаних трамвайних вагонів Т-3 за 225 тис. грн.

Таким чином, вартість оренди одного трамваю складе 12 500 грн на місяць.

В 2012 році депо щомісяця платило за орендовані трамваї 4 800 грн. , а в 2015 році – 12 500 грн./місяць. Всі ці роки комунальники орендували міський електротранспорт у ТОВ «Реал-НП». Саме з цією фірмою весною згадані комунальні підприємства уклали угод на користування транспортом в до кінця 2015 року. Загальна вартість угод тоді склала 5,8 млн грн. Але за місяць до закінчення терміну дії укладених угод комунальники змінюють орендодавця. Про причини такого рішення в тендерній документації інформація відсутня.

Засновниками ТОВ «АМК Сервіс» є Ганна Тарасова та Олена Воронова. З листопада директором фірми є Ірина Тіленіна. Раніше засновником компанії був Олег Осиновський.

Їх конкурентами під час всіх торгів було ТОВ «Харківський трамвайний завод», яке створили в серпні цього року і яка вже встигла виграти підряд на ремонт трамваїв вартістю 15 мільйонів гривень.

Засновником «Реал-НП» є Олег Гуревич, який був радником Михайла Добкіна з питань паливно-енергетичного комплексу коли той займав посаду губернатора Харківщини. Зараз ця фірма перереєстрована в Івано-Франківській області, а власником значиться мешканець міста Маріуполь Ігор Глушко.

Також Гуревич відомий тим, що за часів Януковича був одним з найбільших постачальником палива для комунальних підприємств міста Харкова. Відомо, що правоохоронці цікавляться діяльністю ТОВ «Реал-НП», щодо їх співпраці з фірмами, пов’язаними з Сергієм Курченко.