Менеджери Жеваго за 7 мільйонів встановлять світлодіодні світильники у Комсомольську
10.12.2015   //  

Департамент житлово-комунального господарства Комсомольської міської ради Полтавської області 23 листопада за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Модерн Телеком Інжиніринг» на заміну вуличних світильників за 7,34 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця року в м. Комсомольськ замінять 840 світильників на світлодіодні Strike Еcо. Це продукція угорської фірми «Mezei-Vill KFT», яку в Україні виробляє ПАТ «Мукачівський завод «Точприлад».

Замовлено світильники різної потужності. Типи 2 і 6 важать по 2,5 кг та встановлюються на висоті 6-8 м, типи 10 і 12 – відповідно 6,5 кг та 7-10 м.

В середньому заміна одного світильника коштуватиме близько 8 тис грн.

Заявка ТОВ «Дорстрой Монтаж» була на 20% дешевшою. Однак її відхилили через нібито завищений ступінь водонепроникності, відсутність підтвердження від виробника та сумніви комітету в існуванні світильника ДСУ 05У-12-1-315 У1.

У каталозі виробника – корпорації «Ватра» світильника ДСУ05У потужністю 12 Вт дійсно немає.

Єдиним допущеним до участі конкурентом було ТОВ «Технобудсервіс 2006» Сергія Опанасенка.

Київська фірма «Модерн Телеком Інжиніринг» була створена торік і виграла тендер уперше.

Раніше її засновниками були Ігор Боровков, Сергій Даниленко та Олександр Підмогильний. Зараз ними є Володимир Вітошко, Валерій Попов та Ігор Стариш.

Стариш очолює дочірнє підприємство «Судномех» ПАТ «Київський суднобудівний-судноремонтний завод» Костянтина Жеваго. Вітошко є членом наглядової ради заводу.

Серед акціонерів заводу є британська фірма «Малреді Венчерз Лімітед» (Mulready Ventures Limited). Донедавна вона володіла 34% акцій вищезгаданого «Точприладу». Нині цей пакет належить кіпрському офшору «Ледемор Iндастрiз Лiмiтед» (Ledemor Industries Limited), а ще 50% – ПрАТ «Ділові партнери» Костянтина Гудова та Олександра Довгоша. Крім того, «Малреді» є акціонером ПАТ «Білоцерківська теплоелектроцентраль» із групи «Фінанси і кредит» Жеваго.