Підозрювана у розкраданні фірма виграла тендер реконструкцію каналізації в Золотоноші за 23 мільйони
08.12.2015   //  

Прокуратура Черкаської області розслідує можливу розтрату бюджетних коштів на реконструкції очисних споруд м.Золотоноша. Про це свідчить ухвала Придніпровського райсуду м.Черкаси від 18 листопада.

У грудні 2014 року Департамент капбудівництва Черкаської ОДА за 8,44 млн грн. замовив роботи у ТОВ «Ресурстехнобуд». Закупівля була за переговорною процедурою з посиланням на те, що вже двічі скасовував торги через відсутність достатньої кількості учасників.

У 2014 році замовник перерахував підряднику 3,77 млн грн. У 2015 р. з «Ресурстехнобуд» підписано додаткову роботу і перераховано 1,85 млн грн.

Перевіркою встановлено, що «Ресурстехнобуд» в акти виконаних робіт вніс дані про роботи, що не відповідають проектно-кошторисній документації.

Кримінальне провадження зареєстроване у липні цього року. Наразі у справі призначена будівельно-технічна та економічна експертиза.

Фірма «Ресурстехнобуд» зареєстрована у м.Пустомити Львівської області на Євгена Шкрабу з села Яблунівка.

За даними «Вісника держзакупівель», «Ресурстехнобуд» почав вигравати тендери з 2012 року і всі в Черкаській області, пов’язані з очисними спорудами і каналізацією в Золотоноші.

Останній договір з «Ресурстехнобуд» підписано 20 жовтня цього року. Йдеться про ті ж очисні споруди в Золотоноші. Вартість договору 23,47 млн грн.

Тендер пройшов у форматі відкритих торгів. Замовник отримав 6 пропозицій, з яких «Ресурстехнобуд» подав найдешевшу. Разом з тим чотири пропозиції було відхилено. Відтак єдиним конкурнтом, допущеним до оцінки, стало черкаське ПП «Сфера-Пласт» Юрія Ситніка.