- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Дніпропетровська облрада 8 років тому «продала» приміщення, не отримавши за них ні копійки

У 2007 році Дніпропетровська обласна рада продала будівлю на вул. Комбрига Петрова, 5 фірмі «Сервіс» за 2,7 млн грн., але гроші так і не отримала. Про це свідчить ухвала [1] Жовтневого райсуду Дніпропетровської області від 13 жовтня.

У 2007 році Дніпропетровська облрада в особі начальника юридичного відділу Середи Н.В. і ТОВ «Сервіс» в особі директора Кузуба О.П. підписали [2] договір продажу нежитлової будівлі вул. Комбрига Петрова, 5. Вартість приміщення склала 2,7 млн грн. Втім, кошти за будівлю на рахунок облради не надійшли, а фірма «Сервіс» році збанкрутувала.

Перед ліквідацією компанія «Сервіс» продала будівлю ТОВ «Агробудсервіс-Універсал» за 2,8 млн. грн. отримавши в оплату простий вексель, який до оплати не пред’являвся.

Цей епізод розслідується в рамках кримінального провадження № 42013040030000203 щодо фактів зловживання службовим становищем окремими службовими особами Дніпропетровської обласної та міської ради під час прийняття рішень про відчуження комунального майна.

Фірма «Сервіс» мала основним видом діяльності роботу у сфері фотографії. У 2007 році незадовго до купівлі приміщення її власниками стали Сергій Діднко і Олександр Воздвиженський. У 2012 році Воздвидженський став суддею Дніпропетровського райсуду і працює там по сьогодні.

За даними реєстру нерухомості, власником приміщення площею 1996 кв.м. на вул. Комбрига Петрова, 5 залишається «Агробудсервіс-Універсал». Майно під арештом не перебуває. «Агробудсервіс-Універсал» з 2008 року записаний на Оксану Рабковську. Раніше, у 2007 році, засновницею «Агробудсервіс-Універсал» значилась Наталія Луценко, сьогодні депутат [3] Дніпропетровської міськради від «Опозиційного блоку».