Менеджерам Берадзе не дають забудувати 7 гектарів лісопарку
05.12.2015   //  

Суд відмовився зобов’язати Управління архітектури та містобудування Чернігівської міської ради надати ТОВ «Єврокон Полісся» містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки площею 7,45 га у рекреаційній зоні. Про це свідчить постанова Київського апеляційного адміністративного суду від 27 листопада.

«Єврокон Полісся» з 2008 року орендував вказану ділянку по вул. Савчука. На ній було запланове будівництво житлового комплексу.

У липні 2015 року фірма звернулася до міськради із заявою про надання містобудівних умов і обмежень забудови ділянки. Проте отримала відмову, оскільки у грудні 2014-го Чернігівська міська рада запровадила до 1 січня 2016 року мораторій на забудову зони природних ландшафтів, обмеженої вулицями Савчука – Воїнів-Інтернаціоналістів – Берегова (парк 50 років ВЛКСМ – лісопарк Кордівка).

Суди відмовили фірмі у задоволення позову. Вони послалися, по-перше, на те, що законність прийняття мораторію міськрадою була підтверджена в судовому порядку. Оскаржувала мораторій фірма «Єврокон Полісся».

По-друге, з проекту землеустрою і містобудівного обґрунтування, розробленого Українським державним науково-дослідним інститутом проектування міст «Діпромісто» вбачається, що ділянка площею 7,45 га входить до ландшафтно-рекреаційної зони, на яку розповсюджується мораторій.

І по-третє, суд врахував, що строк дії договору оренди ділянки закінчився 16 вересня цього року. При цьому у вересні міськрада надіслала фірмі лист про неможливість продовження договору.

Засновниками київського ТОВ «Єврокон Полісся» є Олександр Розумовський і Олексій Розумовський. Директором фірми є Золтан Путнокі.

Зауважимо, що влітку цього року Путнокі у якості комерційного директора фірми «Набережний квартал» активно представляв проект по забудові згаданої ділянки площею 7,45 га.

Путнокі і Розумовські пов’язані з фірмами, співзасновниками яких є Заза Берадзе, родич колишнього першого заступника голови Державної фінансової інспекції України Георгія Берадзе (квітень-жовтень 2014). За часів Януковича Георгій Берадзе працював заступником голови ДУС Андрія Кравця.

Зокрема, Олександр Розумовський є директором компаній «Форест-3», «Медконсул Інтернейшанель», «Укртуртранс», де Заза Берадзе є співзасновником.

При цьому на вул. Катерини Білокур, 10/15 у Києві, де прописане «Єврокон Полісся», також зареєстровані фірми «Др.Рьодгер Кейтерінг Сервіс», співзасновником якої є Заза Берадзе, і «Емансіс Інтернешинел», засновником якої є Вісаріон Берадзе (Рига, Латвія).

Компанії з групи Берадзе вигравали крупні медичні тендери до 2014 року.