Люди Плачкова за 58 мільйонів відремонтують підстанцію «Укренерго»
03.12.2015   //  

ВП «Центральна електроенергетична система ДП «НЕК «Укренерго» 27 листопада за результатами тендеру замовив ТОВ «Київська енергетична будівельна компанія» реконструкцію підстанції (коригування) за 57,66 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

До кінця 2016 року розширять та реконструюють відкриту розподільчу установку на підстанції «Новокиївська» у с. Хотів Києво-Святошинського р-ну Київської обл.

«Київська енергетична будівельна компанія» («КЕБК») зареєстрована у м. Вишгород Київської обл. Засновниками є Алла Бровко і ПрАТ «СВС-Дніпро», що належить колективу фізосіб, з яких найбільші частки мають екс-депутат Вишгородської міськради Володимир Випирайло, Володимир Немировський, Сергій Бондаренко та Юрій Терляєв.

З 2007 р. директором «СВС-Дніпро» є Микола Кравченко, який раніше очолював департамент капітального будівництва та реконструкції «Київенерго», працював у Мінпаливенергетики під керівництвом Івана Плачкова. Наразі Плачков є головою наглядової ради «Київенерго».

За останні шість років «КЕБК» виграла тендерів на 456,17 млн грн.

Єдиним конкурентом переможця було ТОВ «Чорноморенергоспецмонтаж» – одеська фірма, яка регулярно виграє будівельні тендери місцевого обленерго. Її співвласниками є Валентин Кобилянський, Анатолій Килименчук, Володимир Глянцев, Олександр Білозор і Олександр Зазулінський.