У Кернеса без конкурсу перерахували 6 мільйонів своєму депутату за передвиборчий ремонт доріг
01.12.2015   //  

Департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міськради та його управління у листопаді 2015 року перерахували ТДВ «Спецбуд-3» за ремонт вулиць та внутрішньоквартальних доріг 5,70 млн. грн.

Про це повідомляється на офіційному порталі публічних фінансів України «Є-дата».

Кошти були виплачені за виконання таких робіт: капітальний ремонт внутрішньоквартальних доріг по вул. Блюхера,46; капітальний ремонт внутрішньоквартальної дороги по вул. Гвардійців Широнінців, 108; капітальний ремонт вул. Тимурівців на ділянці від вул. Познанської до вул. Блюхера; інші ремонтні роботи.

Договори на виконання зазначених робіт були підписані у вересні та на початку жовтня 2015 року.

«Вісник державних закупівель» не містить інформації про проведення конкурсних торгів на виконання подібних робіт в Харкові і перемогу в них ТДВ «Спецбуд-3». За даними «ВДЗ», останнього разу фірма перемагала у тендері в 2011 році.

Директором та співзасновником ТДВ «Спецбуд-3» є Віталій Ганжа, який став депутатом Харківської міської ради від партії «Відродження». Округ № 57, по якому балотувався Ганжа, включає вулиці Блюхера та Тимурівців.

Крім того, директор Департамента будівництва та шляхового господарства Володимир Чумаков також став депутатом міськради за списком партії «Відродження», який у Харкові очолює мер Генадій Кернес.

Нагадаємо, перед виборами до місцевих рад, які пройшли 25 жовтня, ТДВ «Спецбуд-3» отримало від міськради ще 2,54 млн грн. на латання доріг.