Ревізори виявили, що житомирські дорожники за три роки переплатили підрядникам понад 3,5 мільйони
01.12.2015   //  

Державна фінансова інспекція вимагає від Служби автомобільних доріг у Житомирській області відшкодувати збитки завдані державному бюджету в сумі 3,59 млн грн. Про це свідчить постанова Житомирського окружного адміністративного суду від 19 листопада.

ДФІ провела перевірку діяльності Служби автомобільних доріг у Житомирській області за період з липня 2012 року по травень 2015 року. Встановлено, що підрядним організаціям було зайво виплачено 3,59 млн грн. А саме: ПАТ «Південьзахідшляхбуд» – 2,62 млн грн, ДП «Житомирський облавтодор» – 694 тис грн, ПП «Автомагістраль» – 244 тис грн, СТОВ «Агроресурс» – 8 тис грн, ПАТ «Будівельне управління №813» – 22 тис грн і ТОВ «Белфорд Систем» – 3 тис грн.

У серпні Держфінінспекція звернулася до САД з вимогою відобразити цю дебіторську заборгованість і відшкодувати збитки державному бюджету.

Служба автодоріг звернулася до суду із заявою про скасування вимоги ДФІ. Та суд вказав, що Держфінінспекція є органом державного фінансового контролю. При цьому збитки вона не може стягувати примусово, а лише через суд.

ПАТ «Південьзахідшляхбуд» протягом 2010-2013 років отримав держпідрядів на 3,11 млрд грн. Ця компанія раніше входила до корпорації «Золоті ворота» Сергія Самусєва, який був близький до Віктора Медведчука, коли той очолював Адміністрацію президента Леоніда Кучми. Потім власники змінилися. Після втечі Віктора Януковича стало відомо, що «Південьзахідшляхбуд» отримував фінансову підтримку від однієї з ключових компаній Януковича – ТОВ «Танталіт».