Хороший притулок для іноземних біженців покращать ще на 12 мільйонів
30.11.2015   //  

Чернігівський пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, 10 листопада за результатами тендеру замовив корпорації «Укртрансбуд» реконструкцію будівель військового містечка у с. Розсудів Ріпкинського р-ну Чернігівської обл. Вартість угоди склала 11,99 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

У 2008 р. ДП «УкрСіверБуд» ЗАТ «ДСК» замовили реконструкцію будівель військового містечка під притулок для 208 іноземців за 17,54 млн грн.

Того ж року в липні його увели в дію.

Наприкінці 2013 р. ТОВ «Фірма «МЖК-Сервіс» без конкурсу отримало підряд на 8,95 млн грн. Згодом прокуратура домоглася розірвання договору, бо закінчення бюджетного року не є підставою для закупівлі у одного учасника.

Тепер підрядник до кінця 2017 року виконає загальнобудівельні роботи та внутрішнє опорядження, встановить вікна і двері, влаштує інженерні мережі, придбає побутову техніку й меблі, а також облаштує насосну станцію та їдальню.

Єдиним конкурентом був «МЖК-Сервіс».

ТОВ «Укрспецмонтаж Інвест» пропонувало нижчу на 13% ціну. Однак заявку відхилили через відсутність у ній загального терміну виконання робіт, розбіжності із техзавданням, відсутність довідок та інші претензії до документів.

Головою правління корпорації «Укртрансбуд» є Сергій Романенко. Корпорація почала вигравати тендери у жовтні 2010 р., з цього часу отримала замовлень на 0,22 млрд грн.

«МЖК-Сервіс» заснував і очолює Ігор Желдак, відомий як бізнес-партнер по ТОВ «Фірма «Охорона-Сервіс» екс-депутата Чернігівської облради від Партії регіонів Василя Куліди. Разом вони володіли фірмою до осені 2012 р., потім її переоформили на Юрія Матковського і Ольгу Савицьку.

Довідково:

Згідно моніторингу Єврокомісії Чернігівський пункт тимчасового перебування іноземців увійшов до п’ятірки кращих установ даного типу в Європі.