Ліквідувалась фірма Демішкана, якій полтавські дорожники переплатили 5 мільйонів
28.11.2015   //  

Служба автомобільних доріг у Полтавській області переплатила ТОВ «Юнікобуд» 5,07 млн грн. Про це свідчить постанова Полтавського окружного адміністративного суду від 29 жовтня.

Порушення у ході перевірки встановила Державна фінансова інспекція в Полтавській області. Було виявлено, що Служба автодоріг безпідставно включила до офіційних документів дані, що призвели до завищення вартості виконаних фірмою «Юнікобуд» робіт на 5,07 млн грн.

ДФІ видала вимогу Службі автодоріг стягнути з «Юнікобуду» зайво сплачені кошти. Служба спробувала оскаржити цю вимогу в суді, та безрезультатно.

Переплату виявлено на тендері 2012 року, коли Служба автодоріг найняла «Юнікобуд» провести середній ремонт автодороги М-03 Киї –Харків-Довжанський у межах Полтавської області за 79,75 млн грн.

У серпні цього року ТОВ «Юнікобуд» було ліквідоване.

До 2010 року співзасновницею цієї фірми була Ірина Демішкан, дружина Володимира Демішкана, який за часів Віктора Януковича очолював «Укравтодор». З 2010-го засновниками «Юнікобуду» значилися Челябі-Заде Юсіф Узеир Огли і ТОВ «Дор-строй», до складу засновників якого також входила Ірина Демішкан.

Протягом 2011-2012 рр. «Юнікобуд» отримав державних підрядів на суму 708,71 млн грн.