Дружина ув’язненого за хабар «свободівця» продає квартири у самовільно збудованій багатоповерхівці
27.11.2015   //  

Продажем квартир у зведеному без дозволів будинку на вул.Пасічній,63 в Івано-Франківську займається ПП «Тенко», співвласницею якого є Наталія Колковська. Це дружина екс-депутата міськради від «Свободи», який відбуває ув’язнення за вимагання хабара в одного із забудовників. Про це пише Марія Гаврилюк у виданні «Курс».

Будівництво у межах вул.Пасічної-Горбачевського почалося в кінці минулого року і наразі тут вже знаходиться п’ятиповерховий будинок. Земля під будинком площею 0,09 га з 2008 року перебуває в оренді підприємця Євген Ідзьо, який, за свідченнями сусідів, обіцяв будувати тут особняк.

У серпні минулого року Держархбудінспеція видала Ідзьо декларацію на будівництво чотириповерхового будинку – реконструкцію будівлі під торговий заклад із житловими приміщеннями. Втім, як стверджують місцеві жителі, раніше ця ділянка пустувала і на ній не було жодних споруд. Також з’ясувалося, що на цю ділянку відсутні містобудівні умови та обмеження забудови. У червні цього року ДАБІ скасувала декларацію на початок будівельних робіт. Однак фактично будівництво об’єкта не зупинилося.

«Замість того, щоб реально зупинити незаконне будівництво, чиновники ДАБІ відбуваються банальними відписками: то вони на об’єкт не можуть потрапити, то «невідомі особи, які здійснюють будівництво», не надають інформацію про забудовника», – пише Марія Гаврилюк.

20 липня у міському відділі УМВС зареєстроване кримінальне провадження щодо самовільного будівництва. Однак правоохоронці досі не змогли знайти людей, які без дозвільних документів спорудили багатоповерхівку.

Тим часом, на сайті ПП «Тенко», що продає квартири у новобудові, повідомляється, що будинок вже зданий в експлуатацією. Вартість житла складає 8900 грн/м.кв.

Одним із чотирьох засновників ПП «Тенко» є Наталія Колковська, дружина екс-депутата міської ради від «Свободи», засновника будівельної фірми «Скол» Володимира Колковського, який відбуває термін за вимагання хабара в одного із забудовників.

Від «Наших грошей»:

Окрім Наталії Колковської, співвласниками «Тенко» також є Володимир Ясиновський, Роман Ільчишин і Володимир Старощук.

Кримінальну справу проти Володимира Колковського порушили ще у 2012 році, але він переховувася і перебував у міжнародному розшуку. Відтак вирок Колковський отримав тільки у лютому 2015 року, коли його засудили до 5 років і 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна і позбавленням права обіймати керівні посади протягом 3 років.