- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Тесть Насірова розіграв із власним юристом 10 мільйонів на дорогу у Києві

КК «Київавтодор» 17 листопада за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Борен-А» на капітальний ремонт дороги і підпірної стінки по вулиці Черкаській на суму 10 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Вулиця Черкаська знаходиться біля парку Дубки на Сирці. Її загальна довжина складає близько 500 метрів. До кінця грудня 2016 р. тут повинні замінити асфальт, тротуари, влаштуванні підпірні стіни, почистити каналізацію і водопровід, замінити освітлення, кабелі зв’язку, дорожні знаки.

За даними ВДЗ, компанія «Борен-А» виграє тендер уперше. Власниками цієї фірми значаться кіпрська компанія «Парс Холдингс Лімітед» (70%) львів’янин Павло Копєйкін, чернігівець Павло Майданник. «Борен-а» входить у Корпорацію «Альтіс-Холдинг», а вказана кіпрська фірма «Парс Холдингс» також є співзасновником ТОВ «ДАК» і ТОВ «Альтіс-Спецбуд» з цієї ж корпорації.

борена-альтіс [1]Нагадаємо, корпорацію «Альтіс-Холдинг» контролює [2] Олександр Глімбовський, тесть голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова. Корпорація є одним з найбільших державних підрядників, наразі серед її об’єктів – реконструкція Поштової площі (початкова сума 404 млн грн.) й Бортницької станції аерації (126 млн грн.), добудова Охматдиту ( 390 млн грн. [3]) і реконструкція Херсонського аеропорту ( 75 млн грн [4].) Також їй замовляли VIP-термінал аеропорту [5] «Бориспіль» за 345,76 млн.

Згідно з матеріалами судового реєстру, наразі «Борен-а» фігурує [6] у справі по штучному заниженню прибутку для мінімізації податків. За даними ДФС, у 2014 році ТОВ «Людмила» провело по бухгалтерії й податковій звітності неіснуючі фінансово-господарські операції. Фірма замовила будівельні роботи ТОВ «Фатра-Ізолфа», котре у свою чергу у бухгалтерських документах відобразило залучення до робіт низки компаній, які ДФС називає «сумнівними», зокрема в переліку й ТОВ «Борен-а». У результаті, на думку ДФС, «Людмила» завищила витрати та знизила податки на 2,17 млн грн. Поки що в рамках відповідного кримінального провадження суд надав дозвіл на доступ до документації фірм, у тому числі банківської.

Нагадаємо, за даними програми «Наші Гроші», сама корпорація Альтіс-Холдинг цього року також перерахувала [7] 350 млн грн. ланцюжку пов’язаних із собою фірм, через що компанії нарахували менше податків.

Конкурентами «Борен-А» на нинішньому тендері були ТОВ «Тернопіль Мостобуд» і ТОВ «СК Автострой». Пропозицію другого було відхилено – фірма надала недостатню кількість довідок про виконання аналогічних договорів, деякі документи подала копії замість оригіналів. Таким чином єдиним конкурентом лишився «Тернопіль Мостобуд».

Власниками «Тернопіль Мостобуд» є низка фізосіб, зокрема Юрій Левкович (50%) і його син Володимир Левкович (36%). Згідно з матеріалами судових справ, влітку цього року Володимир Левкович представляв [8] фірму «Борен-А» у Господарському суді Києва, по справі розрахунків із постачальниками. Також «Борен-а» відома як клієнт юридичної фірми ТОВ «Ярлан», співвласником та керуючим партнером [9] котрої є Володимир Левкович, про це свідчать дані зі сторінки «Ярлана» у Facebook [10].

борена-ярлан-скрін [11] борена-ярлан-суд [12]