Маріуполь купив вживаних німецьких тролейбусів по мільйону
26.11.2015   //  

MAN_SL_172_HOКомунальне підприємство «Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління» 3 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Дуотранс» на постачання вживаних тролейбусів вартістю 10,97 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця поточного року фірма повинна поставити 11 вживаних тролейбусів Man SL 172 HO (Німеччина) по 997,50 тис грн.

Рік випуску тролейбусів, тип осей, коліс та підвіска у документації конкурсних торгів не вказані. Але технічним завданням передбачена вимога, щоб транспорт раніше використовувався на території Європейського союзу, а переможець торгів повинен ще рік проводити сервісне обслуговування тролейбусів.

У оголошені про проведення тендеру вказано, що очікувана вартість закупівлі складає 9 млн грн.

Єдиним конкурентом «Дуотрансу» на цьому тендері було ТОВ «УкрЄвроМАЗ», пропозиція якої була дорожчою на 12,5%. Фірма пропонувала поставити тролейбуси Mersedes-Benz O405GTZ.

ТОВ «УкрЄвроМАЗ» засновано в 2011 році і воно є дилером Мінського автозаводу. Власниця фірми – Ірина Саханда, директор – Богдан Саханда. Раніше, у 2010-2011 р.р. Богдан Саханда також очолював ТОВ «Українська торгово-промислова компанія» Віталія Джуринського, власника автотрейдерської групи «ВіДі».

Засновниками ТОВ «Дуотранс» є мешканці Дніпропетровська Дмитро Науменко, Дмитро Рученко та Наталія Павлова. «Дуотранс» позиціонує себе як офіційного дилера російського виробника тролейбусів «Trolza» (м. Енгельс, Саратовська обл., РФ).

Фірма була створена в 2006 році, але активно отримувати державні замовлення почала з 2014 року. Якщо до цього періоду вона виграла лише два тендери на загальну суму 1,55 млн грн, то за останні півтора роки вона отримала держзамовлень на 144,26 млн грн. Всі замовлення в цьому році – постачання нових та вживаних тролейбусів. Так, транспорт з пробігом фірма в 2015 році поставила комунальникам Миколаєва Рівного та Житомира. Для «Миколаївелектротранс» були поставлені тролейбуси марки «Skoda 14tr» по 747 тис грн. за одиницю.