Кандидат на антикорупційного прокурора не знайшов криміналу у «золотому» дитсадку в окрузі Жванії
26.11.2015   //  

Роман Говда, заступник Генерального прокурора України та кандидат на посаду Антикорупційного прокурора України, повідомив про закриття кримінального провадження щодо коштовного будівництва дитячого садку в Одеській області. Про це повідомляє проект «Укр.ав».

Перебуваючи на посаді прокурора Одеської області Роман Говда відчитався про закриття розпочатого за заявою активістів кримінальне провадження щодо заступника голови Біляївської міської ради екс-регіонала Михайла Бухтіярова та компанії ТОВ «Білд-про».

Провадження було порушене місцевою міліцією за фактом привласнення посадовими особами бюджетних коштів під час будівництва дитячого садочка, який за підрахунками «Наших грошей» на той час був найдорожчим в Україні. Вартість ремонту дитсадка напередодні виборів 2012 році у окрузі, де переміг Давид Жванія, становила 32,23 млн грн. За таку ж суму на Західній Україні було побудовано три дитячих садочки.

«Центр протидії корупції» оскаржував рішення Біляївської міської ради на побудову такого надзвичайно дорого дитячого садка. За фактом привласнення посадовими особами бюджетних коштів прокуратурою та міліцією було розпочато кримінальне провадження. І воно було закрите за часів перебування на посаді прокурора області Романа Говді.

Так у листі керівника одеської прокуратури Романа Говді йдеться про те, що компанію змусили компенсувати збитки, притягли керівництво до адміністративної відповідальності і справу закрили за відсутністю складу кримінального порушення. Компенсація склала 40 тис. грн.