Міноборони купило автокрани за 17 мільйонів для облаштування кордону з ДНР
25.11.2015   //  

Міністерство оборони України 19 листопада уклало угоду з ТОВ «Сучасні вантажівки» про закупівлю автомобільних кранів на 16,80 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовили 8 автокранів вантажопідйомністю 20 тонн по 2,10 млн грн. за кожен. Їх використовуватимуть для облаштування рубежів та будівництва інженерних споруд в зоні проведення АТО в Донецькій та Луганській областях.

ПАТ «АвтоКрАЗ» Констянтина Жеваго, із яким також вели переговори, пропонувало на 15% вищу ціну.

Кінцевим бенефіціаром фірми «Сучасні вантажівки» є Ольга Мещаніна, а засновниками – ТОВ «Ріалто» та ВАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Коннект».

У кінці 2013 року 8,5% акцій фонду мав белізький офшор «Пальміра Фінанс ЛТД», а 91,5% – ТОВ «Дженерал Істейт» тієї ж Мещаніної і 75-річної Світлани Новікової.

За даними «Smida», нині фонд належить ТОВ «Український центр проектування фiнансових груп».

Згідно держреєстру остання фірма зараз називається «Перша українська платіжна система» і належить Андрію Журжію – нардепу від «Самопомічі».

На фонд «Коннект» також записане ТОВ «СВА Автек». Співвласницею компанії є 71-річна Парасковія Мещаніна – родичка Євгена Мещаніна, якого називають власником групи компаній «Автек».