Суд залишив підприємцю куплений ним фонтан Закарпатського театру
24.11.2015   //  

Суд відмовився визнати недійсним продаж ділянки площею 0,2 га в Ужгороді, на якій розташовані фонтан і протипожежні резервуари Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 12 листопада.

teatr1 teatr2

Ця ділянка була продана восени 2009 року за рішенням міськради. На аукціоні її купив підприємець Роман Юрса. Початкова ціна ділянки на торгах становила 1,13 млн грн.

Прокурор звернувся до суду з вимогою повернути ділянку місту. Він вказує, що міськрада порушила закон, адже комунальна земля не підлягає продажу, якщо на ній розміщені об’єкти. А на вказаній ділянці знаходяться споруди Закарпатського облмуздрамтеатру – декоративно-бризкальний басейн, який призначений для охолодження води кондиціонерів театру.

Суди у задоволенні позову прокурору відмовили. По-перше, вони не отримали доказів проведення держреєстрації права власності театру на цей фонтан з резервуарами. По-друге, судова експертиза встановила, що фонтан не діючий. При цьому споруда розташована окремо від будівлі театру і експерт дійшов висновку, що демонтаж фонтану не призведе до пошкоджень конструкцій театру.

Крім того, вказаний басейн не відноситься до малих архітектурних форм, тому не може вважатися нерухомим майном. Відповідно міськрада не порушила приписи Земельного кодексу, адже на ділянці не знаходилося нерухоме майно.

Нагадаємо, у 2009 році Ужгородська міськрада продала довкола облмуздрамтеатру три земельні ділянки загальною площею 0,37 га. Міським головою тоді був Сергій Ратушняк.