Неподалік від Порошенка є маєток у екс-голови Нацбанку, який нині працює на Коломойського (додано)
24.11.2015   //  

(у новину від 12 жовтня додано дані про Ігоря Луценка)

У колишнього голови Нацбанку Володимира Стельмаха є земля під маєтком у елітному селищі Козин під Києвом. Про це стало відомо з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Особисто Стельмаху належать дві невеличкі ділянки загальною площею 12 соток (кадастрові номери 3223155400:03:039:0074 і 3223155400:05:093:0004, на карті обведено білим). Ще 20 соток зареєстровано на Ганну Федорівну Хопту та Богдана Юрійовича Кецика.

стельмах фотостельмах

Ділянки Стельмаха мають цільове призначення «сінокосіння» та «присадибна ділянка». Вони знаходяться на самому березі річки Козинка, до них примикає причал та пришвартована невеличка яхта.

Володимир Стельмах очолював Нацбанк у 2000-х роках, нині він очолює наглядову раду «Приватбанку». Його дружину, яка має сина від першого шлюбу, звуть Ольга Михайлівна. Вона відома як заступник голови комітету з питань протидії ВІЛ/СНІДу.

Маєток Стельмаха знаходиться на відстані менше кілометра від обійстя Петра Порошенка також на березі Козинки.

порошенко стельмах

Днями народний депутат Ігор Луценко («Батьківщина») оприлюднив відео президентського палацу, зняте дроном. За даними Луценка, Порошенко орендував побережжя ріки по 6 400 грн. за сотку, що у 100-200 разів дешевше ринкових цін.

У листопаді Луценко визнав, що саме він є сином дружини Стельмаха. При цьому нардеп, який був у минулому журналістом, визнав, що прийомний батько «багато допоміг мені в житті». Саме у голови НБУ Луценко позичав гроші на квартиру і будинок у Криму.