Суд віддав майно комунального теплоенерго в користування приватній фірмі на 15 років
23.11.2015   //  

Суд визнав за ТОВ «Сміла Енергоінвест» право користування майновим комплексом КП «Смілакомунтеплоенерго» до 5 травня 2030 року. Про це свідчить рішення Господарського суду Черкаської області від 27 жовтня.

У 2010 році «Сміла Енергоінвест», комунальне підприємство «Смілакомунтеплоенерго» і держпідприємство «Агентство розвитку ЖКГ» уклали договір про спільну діяльність. Згідно з цим договором КП «Смілакомунтеплоенерго» фактично передавало своє майно у користування фірмі «Сміла Енергоінвест».

У 2013 році «Агентство розвитку ЖКГ» з договору вийшло, а «Сміла Енергоінвест» і КП «Смілакомунтеплоенерго» уклали додаткову угоду. У зв’язку з цим проведено оцінку вартості права користування майновим комплексом КП до 05.05.2030 р., що склала 6 млн грн. Після затвердження звіту про оцінку майна і дозволу АМКУ «Смілакомунтеплоенерго» мало у пятиденний термін оформити акт прийому-передачі права користування майном. Але цього зроблено не було.

На суді «Смілакомунтеплоенерго» позов заперечувало і вказувало, що фірма «Сміла Енергоінвест» не надала йому повторного рішення Смілянської міськради про затвердження оцінки права користування майновим комплексом, а також не внесла грошові кошти на рахунок КП, необхідні для відшкодування витрат по сплаті податкових зобов’язань, що виникнуть за фактом оформлення акту прийому-передачі.

«Сміла Енергоінвест» оформлена на ТОВ «Комунальні системи України», що зареєстроване на ТОВ «Агентство муніципального господарства» і ТОВ «Центр комунального розвитку», заведені на кіпрську компанію «Алвіранда Холдинг Лімітед», де бенефіціаром є громадянка Кіпру – Деметра Філіппоу.

«Агентство муніципального господарства» також виступає засновником Благодійного фонду «Тепла родина», керівником якого донедавна значився Андрій Карпенко, який у 2010-2012 рр. очолював держпідприємство «Агентство розвитку ЖКГ», що було учасником вищезгаданого договору про спільну діяльність.

На початку 2000-х Андрій Карпенко був успішним газовим бізнесменом, контролював кілька облгазів та концерн «Укргаз». Він втратив свої активи після того, як Дмитро Фірташ почав формувати свою газову імперію.

На останніх місцевих виборах Андрій Карпенко очолив партію «Сила громад», яка висунула своїх кандидатів у мери і депутати Сміли Черкаської області, Шепетівки Хмельницької області, Запоріжжя і смт.Щасливе Київської області.