Комунальники Кернеса придбали вживані асфальтоукладники у рідної фірми чиновника мерії
21.11.2015   //  

КП «Шляхрембуд» 16 листопада уклало угоду з ТОВ «Паркінг+» на постачання вживаних машин для ямкового ремонту асфальтового покриття на суму 1,15 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Переможця визначили за переговорною процедурою, адже до цього торги проводилися двічі, але необхідної кількості учасників не зібрали.

Комунальники придбали машину Schaefer Blow-Patcher HT-D (2008 року виготовлення) за 350 тис. грн. і дві машини Schaefer Blow-Patcher HT-D (2010 року виготовлення) по 400 тис грн.

Директором та співзасновником «Паркінг+» до початку 2010 року був Володимир Чумаков. У січні 2010 року його призначили радником мера Харкова Геннадія Кернеса з питань ЖКГ, тоді ж фірму перереєстрували на Галину Давидову. В травні того ж року Чумакова призначили головою Департаменту будівництва та шляхового міськради, котрий він очолює і понині. Саме цей департамент й контролює роботу КП «Шляхрембуд»

З липня 2011 року список власників «Паркінг+» поповнили В’ячеслав Блінкін та компанія з Віргінських островів «Валдхелм Tрейдінг корп».

В’ячеслав Блінкін був бізнес-партнером Ольги Чумакової, зареєстрованої за однією адресою з вищезгаданим Володимиром Чумаковим. Чумакова і Блінкін разом заснували фірму ТОВ «Укрбудмонтаж».

Галина Давидова раніше очолювала та входила до переліку співзасновників обслуговуючого кооперативу «Житлово-Будівельний Кооператив «Триумф». Пізніше його співвласником стала Алла Добкіна – мати екс-губернатора Харкіщини Михайла Добкіна. Саме цьому кооперативу належить земельна ділянка, де знаходиться маєток Добкіних.

Також на Давидову було оформлено декілька інших кооперативів.

У держреєстрі для зв’язку з «Паркінг+» вказано номер телефону (057) 731-19-09, яким раніше також користувалося ПрАТ «НПК-Холдінг», віднедавна власником якого є дружина Геннадія Кернеса Оксана Гайсинська. Крім того, цей номер телефону використовувався низкою інших фірм, оформлених на оточення Кернеса (ТОВ «ІФТ Консалтінг», ТОВ «Поліфарм» та ін.).

Чумаков став депутатом міськради за списком партії «Відродження», який у Харкові очолює Генадій Кернес.