«Приватівському» нардепу докинуть 93 мільйони на ремонт траси Мукачеве-Львів
20.11.2015   //  

Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області 16 листопада уклала угоду з ТОВ «ПБС» про додаткові ремонтні роботи на трасі державного значення Н-09 Мукачеве-Львів вартістю 93,38 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

У серпні фірма за тендером отримала підряд вартістю 325,96 млн грн. на поточний середній ремонт траси Н-09 Мукачеве-Львів на ділянках км 318+925 – км 341+700 та км 349+123 – км 393+660.

Тоді чотирьох дешевших конкурентів «ПБС» не допустили до торгів через претензії до локальних кошторисів, суть яких не була описана у протоколі.

Після початку робіт виявили, що основа дорожнього одягу не відповідає нормативам якості. Крім того, стан дороги погіршився з квітня, коли готувався проект.

На цих підставах тендер на додаткові роботи, вартість яких не перевищує 50% договору, провели за переговорною процедурою.

Фірму «ПБС» контролює нардеп Олександр Шевченко, який обрався до парламенту від «Блоку Петра Порошенка», але у вересні вирішив вийти з президентської фракції.

Офіційно фірма «ПБС» належить працівницям курорту «Буковель» Іванні Непик та Галині Колибабюк. Непик також є партнером Віктора Шевченка, брата Олександра Шевченка, по ТОВ «Ресурсна компанія».

При цьому кілька років директором «ПБС» був Роман Родзоняк, який, за даними «Захід.Нет», представляє у будівельних проектах фірму «Скорзонера» з групи «Приват» Ігоря Коломойського – власника курорту «Буковель».

Від червня цього року фірма «ПБС» отримала дорожніх підрядів на 690,54 млн грн. – усі в Івано-Франківській та Львівській областях.

До того, у 2010 р. вона виграла лише один тендер вартістю 1,48 млн грн. на берегоукріплення річки в Івано-Франківській обл.