«Регіоналу» заново виділили ще 30 мільйонів на реконструкцію філармонії
19.11.2015   //  

Департамент капітального будівництва Харківської облдержадміністрації 16 листопада за результатами тендеру уклав угоду з ПАТ «Трест-Житлобуд-1» щодо реконструкції Харківської обласної філармонії вартістю 28,17 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Мова йде про коригування вартості робіт у зв’язку з виділенням пускових комплексів. Роботи мають бути виконані у 2015 році.

Згідно ДКТ, плануються загальнобудівельні роботи, встановлення систем водопостачання, опалення, електропостачання, протипожежні системи, ремонт в органному залі та інше.

У ДКТ вказані роботи з монтажу сценічного обладнання органного залу, хоча окремий договір на виконання цих робіт вартістю 34,58 млн. грн. вже було підписано минулого тижня.

ПАТ «Трест Житлобуд-1» контролюється депутатом Харківської обласної ради 6 скликання від Партії регіонів Олександром Харченко, який має 97,59 % акцій підприємства.

Єдиним конкурентом переможця було ТДВ «Житлобуд-2» Олександра Конюхова й Юрія Кроленка. Їх пропозиція була на 11 тис грн. дорожчою.

Раніше загальну вартість розбудови філармонії, за даними харківських ЗМІ, оцінювали в 251 млн грн.

Нагадаємо, що реконструкцію філармонії почали ще у 2006 р. Першу угоду з «Трест Житлобуд – 1» уклали у травні 2007 року, але скільки фірма отримала грошей у рамках цього підряду – невідомо. Кошторис реконструкції філармонії коректували кілька разів. В 2012 році «Трест Житлобуд – 1» отримало замовлення на 162,01 млн грн.