У екс-радника мера Чернівців відібрали видану виконкомом квартиру
18.11.2015   //  

Суд скасував рішення виконкому Чернівецької міськради щодо передачі квартири колишньому раднику екс-секретаря Чернівців Роману Довгалюку. Про це свідчить рішення Шевченківського райсуду Чернівців від 24 вересня.

У вересні 2012 року виконавчий комітет Чернівецької міської ради передав раднику секретаря міськради Довгалюку нежитлове приміщення площею 65 кв м. для відновлення під житло. У 2014 департамент ЖКГ Чернівецької міськради видав свідоцтво про право власності на квартиру раднику та членам його сім’ї. Прокуратура звернулася до суду, щоб оскаржити ці рішення.

Суд з’ясував, що під час видачі нової квартири Довгалюк вже мав житло. Ще у 1995 році виконком Першотравневої райради виділяв йому однокімнатну квартиру у Чернівцях площею 18 кв м. У 2009 житло перейшло у спільну власність радника та його родини. А у червні 2012 виконком погодив сім’ї Довгалюка здійснити перепланування квартири, збільшивши її площу до 24 кв м.

Суд також встановив, що квартира була отримана без проведення конкурсу і безпідставно, а у 2012 році сім’я Довгалюка знаходилася у загальній черзі на житло за № 2165. Тому суд визнав незаконним та скасував рішення виконавчого комітету Чернівецької міськради про передачу квартири раднику мера, а також скасував свідоцтво про право спільної сумісної власності на житло.

Після цього Довгалюк подав апеляційну скаргу, втім, за інформацією прокуратури, Апеляційний суд Чернівецької області залишив у силі рішення суду першої інстанції.

Роман Довгалюк у 2012 році працював радником секретаря міськради Віталія Михайлішина, який з березня 2011 після дострокового припинення повноважень міського голови Миколи Федорука виконував обов’язки міського голови. У лютому 2014 Михайлішина депутати відправили у відставку. На недавніх місцевих виборах Довгалюк балотувався до міськради за списками «Опозиційного блоку», та не пройшов. Михайлішин програв вибори мера Чернівців Олексію Каспруку та пройшов у міськраду від «Рідного міста».