Фірма, директор якої зізнався у розкраданні бюджетних коштів, відремонтує стадіон за 2 мільйони
18.11.2015   //  

Управління капітального будівництва Херсонської облдержадміністрації 11 листопада за результатами тендеру уклало договір з ПП «Алекс-Строй-Сервіс» на реконструкцію фасаду та покриття стадіону на суму 2,03 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Стадіон знаходиться на вулиці Патона,15а в Херсоні і з травня належить КП «Розвиток спорту». За цією адресою знаходиться стадіон «Корабел»

Згідно з технічним завдання, на стадіоні мають реконструювати фасад і арену. Зокрема, будуть проведені роботи з штукатурення, шпаклювання, забивання тріщин, фарбування та утеплення фасаду та улаштування асфальтобетонного покриття на арені.

Роботи мають бути виконані у листопаді-грудні 2015 року. Реконструкція фінансуватиметься за рахунок коштів місцевого і державного бюджетів.

Як пише інтернет-видання «Мост», роботи на стадіоні почалися за два тижні до оголошення переможця тендеру. Перевіряти хід робіт приїжджав міський голова Володимир Миколаєнко. Тоді мер заявив, що поверх заасфальтованої арени буде укладено універсальне поле для гри в футбол, гандбол, волейбол та великий теніс.

Власником ПП «Алекс-Строй-Сервіс» є Олександр Кирюхін, який з 2007 року був і директором фірми, але в жовтні 2014 року цю посаду зайняв Денис Олександрович Кирюхін.

Кірюхін у вересні 2014 року був звинувачений у привласнені коштів шляхом зловживання службовим становищем, а також у службовому підробленні і замаху на злочин. Про це йдеться у вироку Каховського міськрайонного суду Херсонської області.

Згідно з історією судового вироку, Олександр Кірюхін у жовтні-листопаді 2012 року підробив документи з метою заволодіння бюджетними коштами Каховської міської ради. Зокрема, Кірюхін вніс завідомо неправдиві відомості про об’єми виконаних робіт та об’єми витрачених матеріалів. Йому визначили покарання у виді позбавлення волі на 4 роки, але це покарання було замінено більш м’яким – півтора роки випробувального терміну. Заміна виду покарання була пов’язана з тим, що Кирюхін визнав себе винним у скоєнні злочинів.