Фірмі колишньої дружини завгоспа Януковича заборонили забудовувати площу перед Виставковим центром
17.11.2015   //  

Суд зобов’язав комунальне підприємство «Київтранспарксервіс» повернути у користування Національного комплексу «Експоцентр України» земельні ділянки загальною площею 1,34 га на проспекті Академіка Глушкова, 1 у Голосіївському районі столиці. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 11 листопада.

Суд вказав, що вказана ділянка є передвиставковою площею «Експоцентру». Вона побудована за державні кошти та належить до майна НК «Експоцентр України», а отже відноситься до земель державної власності. Право Національного комплексу на постійне користування вказаною площею не припинялося.

Суд наголосив, що Київрада не мала права розпоряджатися передвиставковою площею. Відповідні повноваження щодо ділянки має Київська міськдержадміністрація.

Нагадаємо, у 2012 році Київрада прийняла рішення про передачу «Київтранспарксервісу» в оренду 1,34 га на просп. Академіка Глушкова, 1 для будівництва підземного паркінгу, громадських будівель та споруд з заїздами та гостьовою автостоянкою. На підставі цього рішення Київрада і комунальники уклали договір оренди.

У 2014 році ТОВ «СВП-Груп» виграло інвестиційний конкурс , отримавши право збудувати перед входом до Виставкового центру підземний паркінг і громадські будівлі. Саме ця фірма подала касаційну скаргу на вище описане рішення суду.

Директором і засновником ТОВ «СВП-груп» є Валентина Свиридова – перша дружина екс-очільника Держуправління справами Андрія Кравця і матір його старшого сина Володимира.

«СВП-груп» торік також виграло інвестконкурс на будівництво багаторівневого паркінгу на Оболоні поруч з ТРЦ «Dream town». Нещодавно суд залишив в силі цей інвестдоговір.