Барна виділив ставок брату головного тимошенківця, а вони підтримали кума Барни на посаді секретаря міськради
16.11.2015   //  
Степан Барна проти Путіна і за добрі стосунки з українцями, з якими ділить землі та посади.

Степан Барна проти Путіна і за добрі стосунки з українцями, з якими ділить землі та посади.

Голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна виділив ставок Роману Деревляному. Про це пише видання «Про все».

11 листопада Барна своїм розпорядженням передав Роману Деревляному в оренду на 10 років ставок для рибогосподарських потреб площею 16,56 га в селі Білоскірка, яке відноситься до Грабовецької сільської ради Тернопільського району.

Роман Деревляний є рідним братом голови Тернопільської обласної «Батьківщини», екс-нардепа від «Батьківщини» Василя Деревляного. Білоскірка є рідним селом братів Деревляних, вони там народилися.

Того ж дня, 11 листопада, у Тернополі вибирали секретаря міської ради. Ним став голова Тернопільської міської організації «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Віктор Шумада. До обрання він працював заступником Барни. За інформацією місцевих ЗМІ, Шумада є кумом голови обладміністрації.

Видання вважає, що голові ОДА потрібні були голоси депутатів від «Батьківщини» відносно Шумади. Тому виділення ставка брату політика журналісти розцінюють як плату Барни Деревляному за підтримку Шумади представниками «Батьківщини». Під час голосування тимошенківці підтримали людину Барни.

На недавніх місцевих виборах міським головою Тернополя було обрано «свободівця» Сергія Надала, який отримав 57,9 % голосів виборців.