Депутати допомогли фірмі брата будівельного чиновника зі зведенням багатоповерхівки замість вузу і гуртожитку
14.11.2015   //  

ТОВ «Волиньбудіндустрія» будує житловий комплекс «Центральний» на земельній ділянці, де раніше мали побудувати вищий навчальний заклад із гуртожитками. Про це пише Антон Бугайчук у «Волинському агентстві розслідувань».

У 1999 році  Луцька міськрада передала приватному вишу «Луцький гуманітарний університет» у постійне користування земельну ділянку площею 0,37 га на вул. Огієнка, 2 для будівництва і обслуговування навчального закладу. ЗМІ писали, що передача землі відбулася за сприяння тодішнього міського голови Анатолія Кривицького, який був кумом ректора вишу Андрія Журавльова.

Більше десяти років на цій ділянці нічого не будувалося. У 2013 році університет припинив свою діяльність через порушення і недоліки в роботі, але не перестав існувати як юридична особа. На початку 2015 року на вул. Огієнка, 2 університет задекларував початок будівництва навчального закладу з гуртожитками. Генпідрядником вказувалося ПП «ВВС».

Як з’ясувалося, університет не поспішав з забудовуванням. Видання пояснює цей факт проблемами ЛГУ з інвестором. Втім, 29 липня 2015 року депутати міської ради надали дозвіл ТОВ «Волиньбудіндустрія» на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування будинку сімейного типу з вбудованими приміщеннями громадського призначення на ділянці по вул. Огієнка, 2.

Згідно з паспортом будівництва, «Волиньбудіндустрія» зареєструвала декларацію про початок будівельних робіт 20 жовтня 2015 року. Втім, на ділянці вже звели кілька поверхів житлового комплексу. Роботи планують закінчити у 2 кварталі 2016 року.

Луцька «Волиньбудіндустрія» належить Дмитру Вдовиченку та Дмитру Васильовичу Карабану, який є рідним братом начальника управління капітального будівництва Луцької міської ради Леоніда Васильовича Карабана.

Генпідрядник лишився то й же, що і у університету – ПП «ВВС». Воно належить Вадиму, Василю, Надії та Юлії Савчукам. Керівник – Василь Савчук. Видання пов’язує це підприємство з головою «земельної» комісії Луцької міської ради Володимиром Никитюком.