Дружині замгубернатора Київщини Корбана незаконно дали землю під забудову
13.11.2015   //  

Суд визнав незаконною передачу ТОВ «Корпорація Маріам» земельної ділянки під будівництво на вул. Проектній, 1. Про це свідчить рішення Господарського суду м.Києва від 19 жовтня.

19 лютого 2015 року Київська міська рада без конкурсу передала ділянку 0,77 га в оренду для будівництва та експлуатації торгово-офісного, розважального комплексу з приміщеннями громадського харчування та автозаправної станції. Ділянка розташована на перетині Столичного шосе та вул. Академіка Заболотного.

Прокурор звернувся до суду щодо визнання рішення Київради незаконним, оскільки воно суперечить Земельному кодексу.

У 2012 році «Корпорація Маріам» на підставі рішення суду набула права власності на нежитлові будівлі площею 38 кв.м. і нежитлову будівлю операторної АЗС і магазин площею 58 кв.м. Ці об’єкти розташовані за адресою вул. Проектна, 1, Відтак у фірми як власника виникло право користування ділянкою, на якій розташовані будівлі.

Однак Київрада передала «Корпорації Маріам» ділянку площею 0,77 га, що більш ніж у 80 разів перевищує площу набутого у власність нерухомого майна. Відтак ця земельна ділянка мала передаватися в оренду за результатами земельного аукціону.

Співвласницями «Корпорації Маріам» є Марина Харчинська, Світлана Шевченко і Людмила Корбан, дружина Олега Корбана, заступника голови Київської облдержадміністрації Володимира Шандри. У 2000 р. Олег Корбан сам значився директором цієї компанії.

На парламентських виборах 2012 року Олег Корбан представляв кандидата від Партії регіонів Ігоря Лисова. Раніше Корбан був відомий як член партії «Батьківщина», у 2002-2010 рр. був депутатом Голосіївської райради м.Києва, депутатом якої також була ще одна засновниця «Корпорації Маріам» – Світлана Шевченко. Батько Олега Корбана Борис був президентом Федерації баскетболу України.