Зампрокурора Київщини отримав карну справу за халявні знижки в VIP-залі аеропорту «Бориспіль» (додано)
11.11.2015   //  

(додано повідомлення Міністерства інфраструктури та дані щодо сімейного стану Андрія Пивоварського)

Печерський райсуд м.Києва дав доступ прокурору до документів держпідприємства «Зал офіційних делегацій», що стосуються обслуговування заступника прокурора Київської області та його сім’ї. Про це свідчить ухвала суду від 13 серпня.

У липні цього року зареєстровано кримінальне провадження за фактом набуття заступником прокурора Київської області у власність активів у значному розмірі, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами.

Зокрема, зампрокурора області та його сім’я неодноразово безпідставно за пільговими тарифами користувалися послугами Держпідприємства «Зал офіційних делегацій», що надає послуги з VIP-обслуговування авіапасажирів в міжнародному аеропорті «Бориспіль».

При цьому зампрокурора для отримання пільги подавав заявки на обслуговування пасажирів від імені Державної санітарно-епідеміологічної служби України.

Ім’я прокурора в ухвалі не розголошується. Повідомляється тільки, що він був призначений заступником прокурора Київської області 30 жовтня 2014 року. За даними офіційного сайту Генпрокуратури, у той день в прокуратурі Київської області відбулось два призначення – заступника прокурора Ярослава Бендика і першого заступника прокурора Ігоря Грабця. Інший зампрокурора області Олександр Корнієць цього літа отримав підозру в отриманні хабара.

ДП «Зал офіційних делегацій» у 2014 році очолив колишній голова «Украероруху» Кирило Поліщук, тесть нинішнього міністра інфраструктури Андрія Пивоварського. Держпідприємство підпорядковується Держуправлінню справами.

Після опублікування цієї інформації у прес-службі Міністерства інфраструктури заявили, що Поліщук нині не є тестем Пивоварського.

За даними «Наших грошей», Пивоварський вже не повязаний сімейними відносинами з Іриною Кирилівною Поліщук.

Нагадаємо, щодо посадових осіб ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» також відкрите кримінальне провадження за безпідставне обслуговували деяких осіб за пільговим тарифом у 2015 році.