Тесть Насірова розіграв з фірмою-примарою 75 мільйонів на ремонт аеропорту «Херсон»
11.11.2015   //  

Комунальна установа з капітального будівництва та експлуатації Херсонської облради 5 листопада за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Альтіс-констракшн» на відновлення покриття руліжних доріжок та перону в аеропорту «Херсон» вартістю 75,20 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Технічним завданням передбачено, що роботи на руліжній доріжці №1 пройдуть на площі 3,6 тис кв м, де запланована обробка покриттів бітумом, укладання суцільного прошарку з поліефірної геосітки та асфальтобетонних сумішей.

Такі ж роботи заплановані на руліжній доріжці №2 на площі на 104 тис кв м. Також буде відновлено асфальтобетонне покриття 58 тисяч кв м перону та розширено розворотну кишеню.

ТОВ «Альтіс-констракшн» зі статутним капіталом 350 тис грн. належить кіпрським офшорам «Альтіс холдинг лімітед (Altis honding limited) і «Гаріхан інвестментс лімітед» (Garyhun investments limited), кінцеві бенефіціари не вказані.

Директором фірми є Максим Забігайло, який також є директором корпорації «Альтіс-холдинг» відомого забудовника Олександра Глімбовського.

Донька Глімбовського Катерина є власницею британської фірми «Altis ltd» і дружиною голови Державної фіскальної служби Романа Насірова. Секретарем британського «Альтісу» є брат Насірова Євген. Адресою реєстрації фірми, а також контактною адресою Глімбовської та Насірова вказана лондонська квартира за адресою 5 City Tower, 3 Limeharbour. Ця квартира належить Роману Насірову.

Єдиним конкурентом «Альтіс-констракшн» на торгах по роботам в херсонському аеропорті було ТОВ «Аерорембуд», пропозиція якого була дорожчою лише на 39,89 тис грн. або 0,05%. Цю фірму в 2013 році зареєстрували в Києві Віталій Липовенко, Володимир Мороз, Леонід Рибак та Анатолій Соколюк. Кожен з них вніс по 25 копійок до статутного фонду фірми у розмірі 1 гривня. «ВДЗ» не містить даних про отримання ТОВ «Аерорембуд» державних замовлень.

Нагадаємо, 9 листопада держпідприємство «Укрмедпроектбуд» уклало угоду з «Альтіс-констракшн» добудову сучасного лікувально-діагностичного комплексу лікарні «Охматдит» вартістю 389,97 млн грн.