Обленерго Григоришина замовило фірмі Григоришина сотню суперкоштовних комп’ютерів на 3 мільйони
11.11.2015   //  

моноблокиПАТ «Чернігівобленерго» 5 листопада замовило ТОВ «Проматом» комп’ютери-моноблоки та маркувальний принтер на 3,16 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Протягом 2015 року придбають 99 комп’ютерів-моноблоків HP ProOne 400 G1 AiO Bussiness PC із діагоналлю 19.5 дюймів, жорстким диском на 500 Гб, оперативною пам’яттю 4 Гб та встановленою операційною системою Win8Pro.

Ціна за комплект з оптичною «мишею» та клавіатурою становить 31 225 грн.

На сайті HP ціни на такі комп’ютери починаються від $677, або 15 405 грн. Це удвічі дешевше за тендерну ціну. Однак, до тендерної ціни має бути включено вартість трирічного гарантійного обслуговування придбаної техніки з виїздом спеціаліста, що може суттєво підвищити ціну.

принтерТакож обленерго замовило спеціалізований принтер Т800-Promark для маркування кабелів за 71 100 грн.

Виробник Partex на своєму сайті продає їх на 43% дешевше – по 1 170 фунтів стерлінгів, що становить близько 40 тис грн.

Єдиним конкурентом на тендері було ТОВ «Сітронікс телеком солюшнс Україна» із дорожчою на 5,1% заявкою.

Фірма «Проматом» була заснована компанією «Energy Standard Group S.A.» Костянтина Григоришина, а потім перереєстрована на кіпрські офшори «Кінтук холдінг лімітед», «Мораіс інвестментс лімітед» і «Рафтена трейдінг лімітед».

Київська компанія-конкурент «Сітронікс телеком солюшнс Україна» заснована російським АТ «Енвіжн Груп», керує нею Тарас Козак.