В Хмельницькому визнали незаконним торгівельний центр «бютівця» і партійця Гереги
10.11.2015   //  

хмель-трцУправління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Хмельницькій області скасувало реєстрацію декларації про початок виконання будівельних робіт торгово-офісного центру «Квартал». Про це пише Незалежний громадський портал.

У вересні 2013 року Хмельницька міська рада передала ПП «Пектораль-1» в оренду 0,67 га землі по вул. Кам’янецька на 10 років з правом пролонгації. Ділянка знаходиться у центрі міста.

У 2015 році тут масштабними темпами велося будівництво торгово-офісного центру «Квартал», де мають з’явитися офісні площадки зі спортивно-розважальним дитячим комплексом та закладами громадського харчування і паркінгом.

У липні виконавчий комітет міськради скасував містобудівні умови та обмежив забудову цієї земельної ділянки. Виконком вирішив, що ПП «Пектораль-1» грубо порушило план зонування території Хмельницького, оскільки всупереч нормам і правилам забудова велась без дотримання червоних ліній. Незважаючи на це рішення, фірма продовжувала будувати «Квартал».

3 листопада управління ДАБІ у Хмельницькій області скасувало реєстрацію декларації про початок виконання будівельних робіт на об’єкті по вул. Кам’янецька, 17. У рішенні інспекції пояснюється, що замовник будівництва ПП «Пектораль-1» подав недостовірні дані щодо наявності розробленої та затвердженої замовником проектної документації, а також щодо здійснення авторського нагляду. Таким чином, у ДАБІ вирішили, що цей торгівельний центр є об’єктом самочинного будівництва.

Засновниками ПП «Пектораль-1» є Катерина Залуцька та депутати Хмельницької міської ради Руслан Афійчук і Олександр Скочеляс. Вони були депутатами у 2010-2015 роках, а на цьогорічних місцевих виборах Афійчук повторно пройшов у міськраду від партії «За конкретні справи»  нардепа Олександра Гереги, а Олександр Скочеляс – від ВО «Батьківщина».