БПП провів у Львівську облраду шістьох депутатів, які приховують бізнес
10.11.2015   //  

Щонайменше шестеро новообраних депутатів Львівської облради від президентського Блоку Петра Порошенка не вказали у своїх деклараціях про доходи за 2014 р. наявність частки у статутному капіталі приватних компаній. Про це повідомляють «Наші Гроші.Львів» із посиланням на дані Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.

За результатами місцевих виборів з-поміж усіх політичних сил Блок Петра Порошенка «Солідарність» провів до Львівської облради найбільшу кількість депутатів – 20. Половина майбутніх депутатів від БПП та їхні родини, безпосередньо або опосередковано, володіють частками в приватному бізнесі. З цих десяти шестеро бізнес не задекларували.

  • Василь Баран володіє часткою в ТОВ «Мрія», а його дружина, Марія Баран, має фірму ТОВ «Ексімп». В декларації за минулий рік і в депутата, і в його родини у відповідному розділі натомість стоять прочерки.
  • Микола Седіло не задекларував засновану ще в 2013 р. ТОВ «Кам-Транс» (стара назва станом на 2014 р. – ТОВ «Камерія Транс Буд»).
  • Володимир Кужидло ще в 2008 році співзаснував Фермерське господарство «Оазис «К», на сьогодні має в статутному фонді 225 тис. грн, однак у декларації за 2014 р. цієї суми не вказано
  • Всеволод Білас вказав у декларації свій власний бізнес, однак не вніс дані про бізнес своєї дружини Лідії. Вона ж натомість має частки в ТОВ «Графська вежа», «Неон» і «Регіональні Ініціативи».
  • Роман Демчина з початку 2000-х є одноосібним власником та керівником ПП «Рома». У статутному капіталі депутат має 100 грн, але й ті не задекларовані.
  • Михайло Дзюдзь вказав у декларації власний бізнес, однак не оприлюднив дані про фірми дружини Марії. Вона станом на 2014 р. мала частки щонайменше в трьох фірмах: ТОВ «Охорона-Комплекс-Титан», «Охорона-Безпека-Титан», «Безпечне місто».

Нагадаємо, відповідно до затвердженої форми подачі декларації про доходи, декларанти зобов’язані надавати інформацію про розмір внесків до статутного капіталу товариства, підприємства чи організації – своїх та своєї родини.