Фірми Кузьми повернулись в держзакупівлі з ангіографом за 24 мільйонів
06.11.2015   //  

Департамент охорони здоров’я Донецької обласної державної адміністрації 30 жовтня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Євромедпроект» на постачання ангіографа вартістю 24,95 млн грн. у КЛПУ «Обласний госпіталь для ветеранів війни м. Святогірськ». Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Медико-технічними вимогами передбачено постачання стаціонарної агіографічної системи з цифровим динамічним плоским детектором. Апарат повинен забезпечувати проведення повної ангіографічної діагностики та інвазивного лікування пацієнтів в інтервенційній кардіології, електрофізіології, нейроангіографії та загальній ангіографії, а також забезпечувати повинен неваскулярні дослідження.

Конкурентами ТОВ «Євромедпроекту» на тендері були ТОВ «ЄМГ» Україна» та ТОВ «Укрмедресурс». Остання належить німецькій компанії «Сканмед меді кал еквіпмент енд сеппорт» і пропонувала поставити рентген-аппарат за 36,00 млн грн.

Пропозиція «ЄМГ» Україна» становила 27,89 млн грн. Ця фірма зареєстрована на швейцарську компанію «Enterprises Medicales Gray S.A», її керівник – Ірина Макієнко.

Бенефіціаром ТОВ «Євромедпроект» вказаний Юрій Стасько. Але раніше інтернет-видання «Обозреватєль» стверджувало, що «ЄМГ» Україна» та «Євромедпроект» пов’язані між собою через Миколу Кузьму. Підконтрольні Кузьмі фірми займаються ввезенням медичного обладнання в Україну.

За даними «ВДЗ», ТОВ «Євромедпроект» почало вигравати тендери з жовтня 2010 року і за цей час отримало замовлень на 169,93 млн грн. Слід відмітити, що поставка ангіографа в Святогірськ – перше крупне замовлення фірмі за останні два роки.