- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Дніпропетровська фірма поставила Нацгвардії 10 тисяч пар картонних берців

Суд стягнув з ТОВ «Филарино» 696 тис грн штрафу за поставку неякісних черевиків військовій частині 3078 Національної гвардії України. Про це свідчить рішення [1] Господарського суду Дніпропетровської області від 23 жовтня.

Суд встановив, що фірма протягом лютого-липня цього року поставила військовим 10 тисяч пар неякісних берців. Так, взуття за короткий термін носіння ставало непридатним. Як встановила експертиза «Укрметртестстандарт», ці черевики не відповідають вимогам, встановленим ГОСТ 447-91 і ГОСТ 27837-88. Зокрема, основна устілка повинна бути з чепрачної частини шкіри, а фактично виготовлена з картону дубльованого тканиною. Підкладка під союзку повинна бути із шкіри, а фактично виготовлена з тканини.

Суд визнав доведеним факт поставки фірмою неякісного товару і стягнув з ТОВ «Филарино» 20% вартості недоброякісного товару, як це було передбачено договором.

Нагадаємо, 27 листопада 2014 року Військова частина 3078 Національної гвардії України закупила у ТОВ «Филарино» 10 тис пар черевиків з високими берцями на загальну суму 3,48 млн грн. Вони повинні були мати верх зі шкіри і підошву із полімерних матеріалів (клейового методу кріплення). Військові здійснили 100% оплату за цей товар.

Засновником ТОВ «Филарино» (Дніпропетровськ) є Фридман Борис Семенович. Керівником фірми є Ірина Шиман.