Барна через шляховиків злив оточенню голови «Автодоріг України» 25 мільйонів на перинатальний центр
04.11.2015   //  

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області 29 жовтня уклала угоду з ТОВ «Пром-індекс» про ремонт Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина» за 24,95 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тендер провели за переговорною процедурою через нагальну потребу в закупівлі.

Ремонт перинатального центру по вул. Замкова, 10 розпочався у 2012 р. Тоді на торгах управління капітального будівництва Тернопільської ОДА вартістю 29,37 млн грн. перемогло ТОВ «Техно-Буд».

Наступного року тендер на 18,24 млн грн. уже проводив департамент охорони здоров’я. Підрядником стало ТОВ «Лад 2005» Сергія Охрименка і Олександра Поляновського.

Зрештою ремонт пологового корпусу так і не був завершений, що без опалення призвело до руйнації приміщень. Це підтвердила комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при облдержадміністрації.

Крім того, за словами голови ОДА Степана Барни, протягом ремонтних робіт зникло майна майже на 2,5 млн грн., за фактом чого відкрито 5 кримінальних проваджень.

Роботи мають виконати до кінця року. Їхні обсяги невідомі, оскільки облавтодор обрав підрядника без конкуренції.

Барна не вперше зробив замовником будівництва не профільне управління облдержадміністрації, а Службу автодоріг. Нещодавно таким же чином компанія «Пром-індекс» отримала підряд 8,15 млн грн. на ремонт школи в м. Скалат.

Підрядна фірма «Пром-індекс» через ланцюжок засновників має відношення до Ореста Проника, голови ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України».

Нині тернопільське ТОВ «Пром-індекс» належить Андрію Осадчуку із селища Скала-Подільська, а раніше до складу засновників входили Юрій Ханін.

За однією адресою із Ханіним прописана Аліна Ханіна – колишня співзасновниця ТОВ «Техно-Буд-Центр». Також до складу засновників цієї фірми входив Любомир Грегоращук. Його син Андрій Грегоращук є чоловіком доньки Юрія Проника – екс-голови Тернопільської САД, який нині очолює Рівненську службу автодоріг.

Син Юрія Проника Орест у 2014 році очолив ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» – державну компанію, яка об’єднує облавтодори всієї країни. У Києві Орест Проник живе в приватному будинку поруч з маєтком «діамантового прокурора» Олександра Корнійця – заступника прокурора Київської області, якого підозрюють в отриманні хабара $200 тис.