У Харкові на будівництво бібліотеки для юристів докинули ще 4 мільйони
01.11.2015   //  

Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого 26 жовтня уклав додаткову угоду з ТОВ «Будівельник» щодо будівництва другої черги бібліотеки вартістю 4,01 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Передбачено до кінця червня 2016 року закінчити будівництво другої черги бібліотечного корпусу з блоком навчальних аудиторій та трансформаторною підстанцією по вул. Пушкінській в Харкові. У будівлі має бути бібліотека для студентів, аспірантів, викладачів, професорів та співробітників вишу. Передбачено створення 300-400 комп’ютеризованих читацьких місць, обладнаних технікою, сканерами, принтерами, Інтернет-комунікаційними мережами та он-лайн блогами для спілкування з викладачами, деканатами, а також для роботи з електронними, навчальними ресурсами країни та зарубіжжя.

В 2013 році був затверджений проект будівництва другої черги бібліотеки, а у 2014 році провели відкриті торги. Переможцем визначили ТОВ «Будівельник», власниками якого є Леонід Надточий і Михайло Харнам. Але договір не був підписаний через процедурні порушення. Тоді єдиним конкурентом «Будівельника» було ПП «Національна будівельна компанія» («НБК»), яке у 2003 році також заснував Харнам. Наразі «НБК» переоформлена на Марину Малєєву. Незмінним директором від часу заснування фірми значиться Катерина Титаренко.

На початку 2015 року були проведені нові торги на будівництво бібліотеки вартістю 15,38 млн грн. Єдиним конкурентом ТОВ «Будівельник» на цей раз стало ТОВ «Навітехсервіс» Валентина Шевко та Олега Гуревича.  Останній є засновником ТОВ «Реал-НП», яке почало вигравати паливні тендери харківських підприємств у 2011 році, отримавши підряди на 434,44 млн грн, й вигравало їх доки Михайло Добкін був губернатором.

У серпні був скорегований проект будівництва «внаслідок зміни раніш прийнятих проектних рішень та введенням в дію нових нормативів з ціноутворення». Вартість будівництва подорожчала на 4,01 млн грн.

Торги провели за переговорною процедурою з попереднім виконавцем цих робіт.