Підготовка каналу для подачі води в окупований Крим обійдеться Україні в 50 мільйонів
26.10.2015   //  

ДП «Одеська об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів» 19 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Спеціалізоване монтажне управління №24» про будівництво капітальної споруди на Північно – Кримському каналі у Херсонській області з облаштуванням вузла обліку води за 49,50 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

«СМУ №24» до кінця 2016 р. збудує водопропускну споруду із вузлом обліку, побутовий будинок, високовольтну лінію ВЛ-10 кВ та комплектну трансформаторну підстанцію КТП- 40/10кВ, улаштує повну біологічну очистку побутових стічних вод «Biomax» та два пожежні резервуари.

червоний чабан карта 2

Будівництво йтиме на території Червоночабанської сільради у Херсонській обл. Це крайня точка перед Кримом, де канал з України переходить на окуповану Росією територію.

За словами колишнього в.о. голови Держводагенства України Олексія Чунарєва, споруда потрібна для «подачі води з каналу у Крим по договору», який можуть укласти, коли буде визначений легітимний орган, з яким можна підписувати угоди.

Нагадаємо, після окупації Криму російськими військами Україна припинила подачу води по Північно – Кримському каналу.

Основним акціонером «СМУ №24» є Людмила Скачко (39%). Наглядову раду компанії очолює Володимир Скачко, колишній співробітник ДК «Укргазвидобування».

Людмила Скачко також є засновником ірпінського ТОВ «Виробничо- комерційна фірма «Укрєвроінвест» разом із Геннадієм Бадаєвим та Володимиром Печурою, які також є членами наглядової ради «СМУ №24».

У 2005 та 2010 роках засновником «СМУ №24» був екс-директор Дніпропетровського облводоканалу Семен Шлаєн.

Єдиним конкурентом переможця торгів було ТОВ «СМД – Інвест» із різницею в ціні 1,7%. Компанія зареєстрована у м. Новомосковськ Дніпропетровської обл. Нею володіє і керує Дмитро Демченко – депутат Новомосковської райради від «Сильної України» Сергія Тигіпка.

Раніше Демченко був одним із засновників ТОВ НВП з іноземними інвестиціями «Укртрубоізол», ТОВ «Аскон Україна» і ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Сінтра», а також залишається ним у ТОВ «Євросервіскар», ТОВ «Спін Транс» та ТОВ «Транспортно-експедиційна компанія «С-Тракс».