Суд лишив забудовнику 4 гектари біля Франківського озера
24.10.2015   //  

Суд залишив в оренді ТОВ «Розважально-відпочинковий центр «Гаразд» 4 га землі для будівництва розважально-відпочинкового центру. Про це свідчить рішення Господарського суду Івано-Франківської області від 8 жовтня.

Ділянка розташована в Івано-Франківську на Південному бульварі, біля міського озера. У 2011 році мерія віддала землю в оренду на три роки компанії «Гаразд». У березні 2014 року договір продовжили до 2017 року.

У 2015 році Івано-Франківська рада звернулася до суду про розірвання договору оренди. Мерія посилалась на те, що на ділянці є зелені насадження і думка громадськості щодо подальшого використання цієї землі змінилася. Ці обставини не визначені у законодавстві як підстави розірвання спірного договору. Інших доказів порушення умов договору, зокрема нецільового використання земельної ділянки, суду надано не було. Орендарем досі не розпочато роботи, але це не є порушення договору. Відомо, що у договорі оренди не було визначено строки початку будівництва і здачі об’єкта в експлуатацію.

Водночас «Розважально-відпочинковий центр «Гаразд» подав зустрічний позов, зобов’язати міськраду внести зміни до Генерального плану міста щодо цієї ділянки, в частині приведення його у відповідність з даними земельного кадастру. Суд визнав цей позов необґрунтованим і у задоволенні відмовив, вказавши, що у договорі не прописано обов’язку міськради вносити зміни до генплану.

«Розважально-відпочинковий центр «Гаразд» належить Роману Байдюку і Олені Херендзюк.

За даними місцевих ЗМІ, Івано-Франківська міськрада ще у 1998 р., передала вказану ділянку ЗАТ «БК Прикарпаття і К» для будівництва тенісних кортів спортивно-оздоровчого комплексу з підземними гаражами. Але фірма до робіт так і не приступила. У 2003 році проект землеустрою щодо спірних 4 га виготовляло ТОВ «Гаразд-Україна». Тільки з 2007 року замовником будівництва став «Розважально-відпочинковий центр «Гаразд».